15/7

15/7

Dag 1: Lång cykeldag på fyra öar
Ja, jag kallar detta dag ett då det var en full cykeldag efter gårdagskvällen tjuvstart efter ankomsten till Tromsö.Det blev en dag som kan delas upp i två delcyklingar med en färjetur vid lunchtid mellan Gryllefjord och Andenes som tog 1,40 tim.

På förmiddagen avverkades de återstående 75 kilometrarna på ön Senja. Fin cykling utmed havskanten, men ganska backigt och hela 10 tunnlar på längder mellan 0,5-2 km som skulle passeras. Det är ganska blandat med hur bra upplyst det är i dem, men min egen belysning är mycket bra. Det har funkat bra, även om tunnelcykling inte är något jag ser fram emot. Ett regnväder drog in och jag var inte riktigt redo så färjan till Andenes på ön Andøya kom lägligt så jag fick torka upp lite och häva i mig ett par koppar varmt kaffe.

I Andenes hittade jag en butik där jag kunde inhandla en ny powerbankJag valde att cykla på en mindre väg på den västra sidan av ön. Visserligen någon mil längre och mer blåsigt, men när jag ändå är här ville jag maxa den ”vilda” naturupplevelsen genom cykling precis vid den öppna atlantkusten. Det var en ganska tuff cykling även på eftermiddagen då 11 mil avverkades i motvind. Vindarna kommer ju nästan alltid från sydväst här uppe. Jag cyklade sedan bron över till Hinnøya. Här gick jag på slutet lite tom på energi då förrådet tog slut och jag inte fann något på vägen att inhandla. Något jag får tänka på tills i morgon då de här lever som vi gjorde förr dvs med söndagsstängda butiker. När jag cyklade över bron till Langøya kom jag till den lite större orten Sortland. Tog in på första bästa pizzeria och jag gjorde där processen kort med en stor kebabpizza och några tusen kalorier in på pluskontotOm det nu hade funnits någon tanke på att cykla vidare efter detta försvann den nog ganska fort och jag fann mig själv snart surfandes på Booking.com på jakt efter ett rum. Det blev bingo då det fanns ett rum ledigt bara några hundra meter från jag satt. Efter en varm dusch har jag nu krupit till kojs. I morgon ser jag ut att få räkna med regn, men vad tusan, är man i nord-Norge ska det väl levas fullt ut

Gonatt mina vänner