29 April

29 April

Mera regn!
En långcykling innebär mängder av nya erfarenheter. En dryg vecka in på min resa har jag fått uppleva hur kulturer, språk och natur ändras allt efter som millen rullar på upp genom Europa.
Men jag har också vara med om det mesta vad det gäller vädrets skiftningar. Sol, vind och vatten, i nämnd ordning, skulle man väl kunna sägs sammanfattar resan så här långt. För om det inledningsvis rådde viss vattenbrist i det varma Spanien, så har väl inte det varit något större problem de två senaste dagarna i södra Frankrike.
Nej, moder natur bjuder på den varan så det både räcker och blir över.
Det fullkomligt vräkte ner regn under de första milen för dagen.Då hjälper det inte hur bra regnkläder man än har, msn blir helt enkelt dyngsur in på bara kroppen. Men cyklas ska det ändå och som tur är så kommer man till sist till ett läge där det inte går att bli våtare och sedan kan ju allt bara bli bättre. 
Och det blev det.Fram emot lunchtid minskade regnet och jag kunde cykla resten av dagen i uppehåll.
Efter att jag lämnat Bordeaux-området blev vingårdarna färre och mer av vanlig jordbruksnatur tog över. Jag tog mig fram i ett böljande landskap av vacker grönska. Byarna jag cyklar igenom vittnar om mycket gammal historia och de ser nästan förfallna ut.Men var är alla människor? Kanske beror det på att det är söndag, då för övrigt hela Frankrike verkar bomma igen.
Under dagen fick jag problem med min laddning till mobilen, vilket gjorde att jag fått vara off-line för att inte riskera att den skulle dö helt. 
Nu har jag lånat en laddare, men måste försöka få tag i en ny under morgondagen för idag har som sagt allt varit stängt hör.
Jag landade i alla fall till slut i en liten vacker by som heter Confoliens och här fick jag resans hittills skönaste (och varmaste) dusch.
I morgon väntar den tionde cykeldagen som lär bjuda på nya erfarenheter och förhoppningsvis också bättre väder.