Människor med livserfarenhet ger vägledning i ny podd

Människor med livserfarenhet ger vägledning i ny podd

När man befinner sig mitt i livet kan det vara svårt att stanna upp och ge sig tid för reflektion i det som många kallar för ”ekorrhjulet”. Livet kanske rullar på i en rasande fart och det kan vara svårt att hålla i rodret. Vart är jag på väg och styr jag verkligen livet åt det håll jag vill?

Detta var frågor som Sandra Rebermark från Fagersta ställde sig när hon började närma sig 40 år. Hon vill inte kalla det för 40-årskris, men någonstans började hon fundera på hur hon kunde få vägledning och guidning för att manövrera sig själv in i framtiden för att få ett längre, lyckligare och mer meningsfullt liv.
Idag är Sandra 42 år och i sin nystartade podd Inspotekspodden intervjuar hon nu äldre människor för att genom deras långa livserfarenhet och vishet få de livstips hon söker.

Sandra, som nu är 42 år, arbetar som rektor och på fritiden är hon instruktör på ett gym. I en familj med tre barn är det mycket som ska roddas och som ni förstår snurrar Sandras livshjul för fullt.
– I detta ställer jag mig livsfrågor som till exempel Vart vill jag med livet?, Vad tycker jag? Vad ska jag fokusera på? och så vidare, säger Sandra.
 I detta vill hon på något sätt ge sig själv vägledning och bestämde sig alltså för att börja intervjua äldre människor med hopp om att genom deras livserfarenhet erhålla värdefulla livstips. Men varför då inte samtidigt passa på att dela med sig av detta till andra?
Så föddes iden om att starta en podd. Så blev det och förra veckan släpptes det första avsnittet i poddserien som hon kallar Old School, som alltså handlar om möta människor som är dubbelt så gamla som henne själv dvs i 80-årsåldern.
– Jag vill se denna podd som ett slags som ett apotek fyllt med inspiration. Därav har podden fått sitt namn Inspoteket, avslöjar hon.
De åtta första avsnitten är redan inspelade och släpps nu succesivt. Detta har spridit sig till allt fler och responsen har hittills varit mycket bra.
– Ja, det är allt fler som hör av sig och är nyfikna på podden och det är riktigt kul, berättar Sandra.
Redan efter dessa första intervjuer tycker Sandra att hon fått nya insikter.
– De äldre känns så livsglada och jag uppfattar det som att de ofta ser mer möjligheter än vad vi yngre gör.
Hon tycker de slår hål på flera myter om äldre och att vi alla har mycket att lära av dem.
– Lyssna på podden så får ni också ta del av livstips från människor med lång livserfarenhet. Det kan vara mer värdefullt för våra liv än vad vi kanske tänker på, avslutar Sandra Rebermark, som nu kan titulera sig ”influencer”, något som hon aldrig tidigare hade kunnat tro.

Ni hittar Inspoteket både på Facebook och Instagram.
Vill ni lyssna på Inspotekspodden kan ni göra det i appen Podbean eller Spotify (sök på Inspotekspodden) eller på webben.

2 svar på ”Människor med livserfarenhet ger vägledning i ny podd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *