2 Maj

2 Maj

Stökig förmiddag men nytt långcyklingsrekord!
Jag är en flitig teknikanvändare. Både på gott och ont. Tekniken kan ju nämligen både hjälpa och stjälpa.
Tekniken finns med mig i planering, registrering, men också som nu i rapportering av resan.
Med teknik har jag också navigerat mig fram genom det enorma nätverk av vägar som finns ute i Europa. Det handlar om att finna de smartaste cykelvägarna utan att hamna på vägar där cykling är olämpligt eller förbjudet, som exempelvis stora vägar och tunnlar, men också ibland mindre grusvägar.
Nackdelen är att det är det är lätt att bli beroende av att tekniken alltid funkar och när den inte gör det så kan man bli lite handfallen,
Så var det i morse när min Garmin gps inte ville vara med längre.
Ingen bra start på dagen och även om den till slut ändå hoppade igång hade det tagit både tid och onödig energi.
Ingen bra start på dagen och inte blev det mindre strul när jag skulle passera Paris.Enormt med trafik, men också ett gigantiskt nätverk av vägar.Jag cyklade visserligen i utkanten av den franska huvudstaden, som för övrigt är ett stort och symboliskt delmål på resan, men det var som att det inte blev så mycket till cykling, utan mest stök och bök.Mycket stopp i trafiken, men också felkörningar och nya kartinläsningar. Det gällde att vara på sin vakt.
Korsade floden Seine och tog en lunch då jag blev lite trött på trafiken ett tag.
Desto mer fick jag ordning grejerna under eftermiddagen då milen rullade på fantastiskt bra och i lite av frustration valde jag att köra på för allt vad tygen höll.
Efter arr ha rullat in på 22 mil idag kan jag konstatera att jag nu passerat mitt tidigare rekord i långfärdscykling från min Sverigeresa då jag uppmätte sträckan från Treriksröset till Smygehuk till 215 mil (se bild) Under denna resa har nämligen mina ben levererat 220 mil i skrivande stund.
När vi förresten ändå är inne på teknik, så vill jag bara hylla min powerbank med sina två USB-portar. Den har verkligen varit guld värd och gör att jag laddar både gps och mobil under tiden jag cyklar, Kan starkt rekommenderas om ni tänker ge er ut på något liknande projekt någon gång?
Nu har jag checkat in i Saint Quentin i norra Frankrike och har snart nästa land Belgien inom räckhåll ?