6 Maj

6 Maj

En fantastisk cykelsöndag i Nordtyskland!
Till alla som undrar vill jag börja med att säga att allt är bra och jag känner mig stark. Ja, efter 15 dagars långcykling känner jag mig faktiskt starkare nu än när jag startade min resa.
Jag inser allt mer att vi klarar mycket mer än vi tror om vi bara har den rätta inställningen till vad vi företar oss. Vår förmåga att genomföra saker i livet, som tex denna resa jag just nu är mitt inne i, sitter till den allra största delen i huvudet.Detta är en övertygelse som jag blir allt mer stärkt i för var dag som går. Kanske låter det enkelt, men vill man göra något handlar det i mångt och mycket om att bestämma sig för att göra det.
Visst krävs förberedelser och de rätta förutsättningarna, men den största nyckeln till att fixa det ligger i själva beslutet.
Det flyter alltså på och det blev en tidig start denna morgon från Nordhorn.
Det märktes tidigt att det skulle bli en fin sommardag och så blev det. 
Vis av tidigare erfarenhet hade jag bestämt mig för att gå långt utanför storstaden Bremen. Jag valde därför cykling genom den tyska landsbygden en bra bit söder om storstadsområdet. Ett mycket lyckat val.
I strålande solsken har jag under dagen fått supa in det mesta av vad nordtysk glesbygd har att erbjuda. Ja, jag inser efter denna dag att Tyskland är mycket mer än bara industriområden och autobahns, som jag kanske tidigare lite fördomsfullt trodde.
Tyskarna verkar också vara ett väldigt trevligt folk och många hälsar och är hjälpsamma. Till en början förstod jag inte riktigt vad de menade när de sa ”moin” men förstod efter ett tag att detta betyder ungefär ”hej” i denna delen av landet.
Jag trampade på i en lugn och behaglig takt under hela dagen och rullade efter drygt 20 mil in i den charmiga staden Rotenburg belägen mellan Bremen och Hamburg. 
Hamburg som förresten är Tysklands näst största stad efter Berlin, tänker jag också hålla mig på långt avstånd ifrån. När jag ger mig av i morgon är min plan är att passera öster om staden.
Hoppas att vädret håller i sig och att morgondagen blir lika härlig som denna dagen har varit,
Något att se fram emot när jag nu inleder den sista veckan av min drömresa genom Europa.