Mina långcyklingar

Mina långcyklingar

Jag älskar cykling och äventyr. Jag har vid tre tillfällen (hittills) kombinerat dessa två intressen genom långscyklingsprojekt.
2014 fick jag se hela Sverige genom att cykla från Treriksröset till Smygehuk. En resa på 215 mil under två veckor. Detta gav mig mersmak och det skulle leda till ytterligare två stora långcyklingar. 2018 cyklade jag under 20 dagar 375 mil från Gibraltar vid Spaniens sydspets till mitt hem i Skövde.
2020 var allt klappat och klart för ett ännu större projekt. Planen var att genomföra en kust-till-kust-cykling i USA från Los Angeles till New York.  Men så kom pandemin och jag fick i sista stund ställa in. Jag sköt på planerna ytterligare ett år, men läget var även 2021 osäkert och jag valde då att lägga detta projekt på is tillsvidare. 
Istället började jag planera för ytterligare en långcykling i Sverige. Jag hade ju redan cyklat klassiska norr till söder och ville dessutom cykla längre än så. Det var då idén om att göra likt sagan om Nils Holgersson, dvs cykla genom alla Sveriges 25 landskap. Något som jag tror ingen har gjort tidigare och jag bestämde mig för att sjösätta ett sådant projekt.
Med start den 27/5 2021 genomförde jag ”Stefans landskapsresa” där jag med en snitt på 20 mil per dag (och en total sträcka på 350 mil) cyklade genom Sveriges alla 25 landskap under 18 dagar.
När jag 2023 skulle fylla 60 år ville jag ge mig själv en upplevelse i födelsedagspresent till mig själv. Vad passade då bättre än ytterligare en långcykling. Denna gång valde jag Norge med dess fantastiska natur. Det blev en grym upplevelse när jag under 7 dagar utmed havet tog mig de 140 milen från Tromsö till Trondheim via Lofoten.

Jag har vid dessa tre resor blivit ännu mer stärkt i min övertygelse om att med rätt inställning klarar vi mycket mer än vi tror. Det finns så mycket kvar att göra och uppleva även när vi börjar komma upp lite i åren. Genom en aktiv livsstil ökar vi våra förutsättningar och möjligheter till ett längre, friskare och roligare liv.

Resorna finns här skildrade med dagbok och bilder.
Håll till godo och låt er inspireras.

 

2014 Smygehuk (Stefans Sverigeresa)  

Stefan Wendt Smygehuk

 

2018 Pyrenéerna (Stefans Europaresa)

 

2021 Gotland/Fårö (Stefans landskapsresa) 

Cykling på Gotland

 

2023 Lofoten (Stefans Norgeresa)