9 Maj

9 Maj

På svensk mark!
Idag blev det en känslomässigt omtumlande dag. Inget ont om Danmark, men har jag fått vittring på hemlandet, så nöjer jag mig med ett dygn denna gång. För i ärlighetens namn så är det ju ändå Sverige jag har siktat mot under snart tre veckors tid och känslan av att kliva i land på svensk mark var obeskrivlig.
Jag är inte hemma än, men om inget oförutsett händer så börjar jag nu inse att jag kommer nå mitt mål.
Att ha cyklat från Gibraltar och hem på tre veckor.
Jag startade denna dag tidigt från södra Själland och tog mig ganska snabbt upp till den danska huvudstaden.
Köpenhamn var den överlägset enklaste storstaden att passera av de jag gjort under resan.
Breda fina cykelvägar och lättnavigerat. Köpenhamn har flest cykelpendlare i världen och jag förstår verkligen varför.
Jag kom sedan ner på Strandvejen som går utmed Öresundskusten upp mot Helsingör. En härlig känsla att få cykla upp här en vacker högsommardag som det var idag.
När jag så åter landade på svensk mark i Helsingborg blev jag nästan tårögd och fick nypa mig i armen.
För 18 dagar sedan stod jag och min cykel vid Gibraltars sydspets och blickade ut över Afrika. Nu stod jag där och begrundade vad jag varit med om, men Moder Svea står här och tar emot mig med högsommarväder, så jag fortsatte snart att trampa på norrut mot Ängelholm. Där samlade jag krafterna på en pizzeria inför den kommande kvällscyklingen då Hallandsåsen skulle bestigas.

Jag får då ett överraskande och mycket glädjande meddelande av Tommy Persson. En cykelvän som jag träffade under en cykelresa på Mallorca för två år sedan.
Han mötte upp mig och vi hade en fantastiskt fin och trevlig cykeltur tillsammans upp över åsen och sedan ner mot Mellbystrand där vi tog farväl för den här gången. Tommy ska själv ut på en långcykling i Europa i sommar (en ny trend?), så det blev en hel del erfarenhetsutbyte under färden.
Det blev en sen kväll när jag checkade in på pensionatet Hallandsgården, där jag nu installerat mig och försöker smälta det jag hittills varit med om.
I morgon fortsätter färden upp mot mitt hem i Skövde som jag räknar med att kunna anlända till någongång under fredagen.
Nu loggar jag välmående ut för idag och säger på återhörande.
Gonatt mina vänner! ???