Evigt unge Bruce Springsteen

Evigt unge Bruce Springsteen

Bruce Springsteen
By Craig ONeal – The Boss~Live!, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4994575

Grattis på födelsedagen Bruce Springsteen!
Svårt att tro men idag fyller faktiskt ”The Boss”  67 år. Denne legendariske rockmusiker som gett ut 25 album som sålts i över 120 miljoner exemplar. Hur många konserter han spelat vet jag inte, men efter 50 år på scenen uppskattar jag att det är närmare 2000 stycken! Vem minns inte hans publikrekord i Göteborg i somras då han vid tre slutsålda spelningar på Ullevi inom loppet av en månad sågs av över 190 000 personer.
Bruce är nu åter högaktuell då han just idag släpper musiken till sin kommande självbiografi ”Born to run”, vilken släpps på tisdag. Titeln syftar naturligtvis albumet med vilket han i början på 70-talet fick sitt stora genombrott”, men den passar också klockrent in på hans livsstil. Medan många artister kan förfalla fort i hans ålder och med den enastående karriär han har bakom sig, tycks Bruce vara för evigt ung. Detta är naturligtvis ingen slump utan följden av en under många år medveten livsstil, där träning nästan dagligen stått på programmet. Hans konserter kan ofta pågå mellan 3 och 4 timmar och med den intensitet som han håller skulle jag vilja påstå att det nästan är i nivå med att springa ett maraton.  Betänk då att han under en turné kanske spelar så tätt som varannan dag. Detta fixar man inte otränad och det är heller inte bossen. För att orka kör denne 67-åring tre konditionspass och tre styrketräningspass i veckan och  detta har skapat hans ”superkropp”, som media har uttryckt det.
Och var så säkra Bruce har säkert många år kvar att leverera.
Denna dag i ära kan vi se honom som gäst hos Fredrik Skavlan i SVT1 kl. 21:00.
Missa inte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *