Peptalk #4: Håkan Persson

Peptalk #4: Håkan Persson

Jag är på väg hem från Motala efter målgång på 2016 års Vätternrunda. Som många andra läser jag ivrigt i resultatlistan.
Vad hade jag för tid? Placering? Hur långt efter de snabbaste cyklisterna var jag?
Jag konstaterar att den cyklist som var snabbast runt Vättern detta år skar mållinjen på 7:03 tim. Visst är man långt efter, men dessa cyklister som ligger i täten på dessa tider är ju många år yngre än jag, tänker jag då ursäktanHåkan Perssonde.

Men så hajar jag till. För på en tid av 7:05, alltså bara 2 minuter efter täten hittar jag en 61-åring från Eslöv!
En fantastiks prestation tänker jag och undrar naturligtvis hur det är möjligt att cykla på denna nivå vid denna ålder.
Jag fascinerades länge av detta och när jag senare bestämde mig för att starta podradion Peptalk, så hamnade därför denne cyklist tidigt högt upp på önskelistan.
Han heter Håkan Persson och jag ringde upp honom för ett par veckor sedan och fick ett mycket trevligt och intressant samtal. Håkan, som dessutom har drivit cykelbutiken Cykelcity under större delen av sitt liv, visade sig ha enormt mycket kunskap och erfarenhet när det gäller cykel som han gärna delade med sig av.
Med ett brinnande intresse, men samtidigt en härligen distans till cykel, berättade Håkan om Vätternrundan, cykelsportens utveckling, träning och mycket annat.
Lyssna till den fantastiske Håkan Persson i fjärde avsnittet av Peptalk.
Här snackar vi ”bättre med åren”! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *