Peptalk #13: Per Ahlqvist

Peptalk #13: Per Ahlqvist

Vi lever allt längre och antalet människor som blir över 100 år ökar i världen. Men hur gamla kan vi egentligen bli?
Ja, enligt bibelns första mosebok så fastställde Gud människans livslängd till 120 år. Och det finns faktiskt numera forskning som bekräftar att människan egentligen är både designad och programmerad att leva så länge. Det skulle i så fall innebära att vi alla av olika anledningar dör i förtid.Per Ahlqvist i bokhandeln
Hur mycket av vår livslängd som beror på våra gener respektive miljö vet vi inte exakt, men allt fler studier pekar på att livsstilen har en större betydelse än vi kanske trott. Det innebär i så fall också större möjligheter att påverka våra förutsättningar för ett långt och friskt liv genom hur vi lever. Men hur ska vi då leva våra liv för att kunna uppnå sin förprogrammerade ålder?
Ja, detta är något som bokhandlare Per Ahlqvist har bestämt sig för att ta reda på.
Per, som själv inte vill uppge sin nuvarande ålder, har nämligen satt upp som livsmål att bli just 120 år. Därför startade han för några år sedan 120-årsklubben FFC 120 y/o som har som syfte att finna det optimala livet för ett långt och friskt liv.
Hör Per berätta mer om detta i det trettonde avsnittet av Peptalk.

 

Ett svar på ”Peptalk #13: Per Ahlqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *