Peptalk #16: Stefan Tibblin

Peptalk #16: Stefan Tibblin

I det 16:e avsnittet i Bättre med årens podradioserie Peptalk, får ni möta en 58-årig officer från Skövde. Han heter Stefan Tibblin och jag blev bekant med honom redan för många år sedan då han efter några års tjänstgöring på Gotland kom till Skövde.
Han imponerade stort på mig vid Göteborgsvarvet i våras, då han med tiden 1.26.19 blev 4:a i åldersklassen herrar över 55 år. Det som gör prestationen särskilt anmärkningsvärd är att Stefan innan dess inte hade sprungit någon löptävling sedan han var 44 år. Han har dessutom ett liv kantat av diverse skador och andra åkommor och han har bland annat genomgått inte mindre än 12 operationer.
Stefan Tibblin in action

Stefans liv har ändå präglats av träning och idrott. Som ung var han väldigt aktiv och lite av en allätare. Men orden prestation eller satsning fanns då inte i Stefans vokabulär för han såg sig inte som speciellt talangfull inom någon av de idrotter han då sysslade med. Det var först när han genom sin yrkesroll kom i kontakt med militär femkamp som Stefans började träna seriöst med inriktning på resultat. Löpning ju ingår som en del i militär femkamp, var kanske inte Stefans starkaste gren till en början, men när han lade om sin löpträningsstrategi kom utvecklingen så starkt att han snart tog plats i det militära landslaget som han sedan kom att tillhöra i hela 26 år. Hör Stefan berätta om sitt långa och händelserika idrottsliv, hur han tränade och hur han mot alla odds hela tiden kunde resa sig från sina motgångar. Jag tror nog vem som helst hade lagt ner för länge sedan men när det gäller inställningen att aldrig ge upp så vet jag ingen större inspirationskälla denne brunbrände och vältrimmade 58-åring.
Eftersom Stefan även har lång erfarenhet som ledare inom ungdomshandboll blev det en del diskussioner om ungdomsidrott.
Men Stefan har även ett stort intresse för kost, träning och hälsa i allmänhet så detta treliga samtal kom också att handla mycket om det.
Håll till godo, Bättre med åren ger er Peptalk med Stefan Tibblin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *