Peptalk #20: Lena Markström

Peptalk #20: Lena Markström

När jag för några år sedan gick en utbildning i styrketräning för seniorer så noterade jag att en av mina kurskamrater var oerhört kunnig inom detta område. Hon hette Lena Markström och när jag fick höra hennes bakgrund och erfarenheter så förstod jag varför.
Hon har nämligen arbetat som sjukgymnast i över 20 år och har sedan 2003 varit träningsansvarig vid Växthuset i Vällingby, som är en träffpunkt för seniorer. Utöver detta är Lena utbildad styrketräningsinstruktör, personlig tränare och gruppinstruktör i aerobic, pilates, core och funktionell träning samt kostrådgivare.Lena Markström in action

Men det som kanske är mest fascinerande med Lena är att hon själv är ett levande bevis på hur träning verkligen fungerar som en multimedicin för både kropp och själ. För är det någon som har erfarenhet av och förstått vikten av att träna ”trots” kroniska sjukdomar så är det Lena Markström.
Lena har hypothyreos, som är en underfunktion i sköldkörteln och som gör att det bla kan vara svårt att hålla vikten då kroppen går ”lågvarv”. En reumatisk sjukdom och lipödem har gjort att hon också har haft mycket problem med sina leder och fått genom gå tiotalet operationer, främst i knän och axlar. Till detta kan sedan läggas artros, psoriasis samt myopati som är en form av muskelsjukdom.
Ändå tränar Lena i stort sett dagligen och menar att det är tack vare just den som hon kan må så bra som hon ändå gör. Hennes träning är allround och funktionell och består av konditionsträning, styrketräning samt på senare tid även Crossfit.
Träningens helande effekt märkte hon inte minst av för några år sedan då hon även drabbades av utmattningsdepression och panikångest.  Lena fann då vägen tillbaka genom framförallt löpning i naturen.

Ta del av Lena Markströms kunskaper och erfarenheter inom träning och hälsa i det Bättre med årens 20:e podradioavsnitt!

Bättre med åren samarbetar med Cellexir som är ett nytt svenskt näringstillskott. Det innehåller sex naturliga näringsämnen som kan bromsa åldrandeprocessen och därmed öka dina förutsättningar för ett längre och friskare liv.
Är du intresserad av att prova Cellexir One erbjuder vi nu 33% rabatt på ett engångsköp och 15% på abonnemang. Det finns inga bindningstider eller andra förpliktelser.
Båda köpen gör du genom att gå in på www.cellexir.se och vid betalning ange koden bättremedåren (i ett ord).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *