Peptalk #22: Jonas von Essen

Peptalk #22: Jonas von Essen

Vad ser ni framför er om ni tänker på en vältränad människa?
Ni tänker naturligtvis på någon med en fysiskt vältrimmad kropp.
Intresset för fysisk träning har ökat kraftigt de senaste 10 åren i Sverige.  Antalet gym har ökat stadigt, motionslopp fylls tidig och många stoltserar mer än gärna framför kameran för att visa upp sina vältränade kroppar i olika typer av media.
Fysisk träning och motion har för många blivit en livsstil och alla förstår vikten av fysisk aktivitet för att hålla oss pigga och friska i ett välfärdssamhälle där vi utvecklat en bekväm och stillasittande kultur. Inte är det då så konstigt att vi förknippar en vältränad människa med en vältränad kropp.
Men hur är det då med våra hjärnor?  Kan vi träna dem också och behöver vi det?
Att ha en vältränad hjärna överskuggas av den allt mer växande kroppsfixeringen.
Men hjärnan går ju faktiskt att träna upp till häpnadsväckande nivåer. Ja nivåer som vi kanske inte tidigare kunnat ana och som vi kanske ännu inte än kan se vidden av.
Detta fick vi inte minst ett prov på när den tvåfaldige världsmästaren i minne Jonas von Essen, för några veckor sedan fick många TV-tittare att sätta kaffet i halsen, när han i TV4:as underhållningsprogram Talang, briljerade med att bland annat ha lärt in 50 000 decimaler på den matematiska konstanten PI.

Jonas von Essen Talang

Jonas von Essen, som menar att han absolut inte är född med någon annorlunda förmåga än någon annan, utan till och med ser sig själv som väldigt glömskt, har lärt sig vissa minnestekniker och sedan tränat stenhårt för att uppnå dessa resultat.
I sin nyutgivna bok – Så får du ett superminne – beskriver han hur man går tillväga och han menar att vem som helst skulle kunna träna upp sitt minne till nivåer vi inte ens kan drömma om.
Hör minnesmästaren Jonas von Essen berätta om hur han tränat upp sin fantastiska minnesförmåga. I det 22:a avsnittet i Podradioserien Peptalk, får höra Jonas berätta om sin minneskarriär, men ni får också smakprov på hur fort han lär in siffror. Vi diskuterar också skillnader och likheter mellan kroppsträning och hjärnträning och mycket annat.
Så varsågoda Bättre med åren ger er världens mest vältränade hjärna, Jonas von Essen.

Vill ni boka föreläsning med Jonas, så finner ni information på hans egen hemsida www.jonasvonessen.se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *