Bättre med åren

Bättre med åren

Zlatan
Av Football.ua, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43895877

”Jag är som vinet – jag blir bättre med åren. Jag känner mig starkare mentalt och har stor motivation att fortsätta uppnå mina mål.

– Jag tycker att jag fortfarande utvecklas, även om jag blir äldre.

Så sa den snart 35-årige Zlatan Ibrahimovic angående hans framtid på fotbollsplanen då hans kontrakt med Paris Saint-Germain gick ut i somras.

Med tanke hur han har startat säsongen i sin nya klubb Manchester United verkar han ju faktiskt få rätt. Det finns inga som helst tecken på att hans karriär skulle vara på upphällningen, utan istället verkar han ju som han själv säger, bara bli bättre med åren.

Men kan man verkligen fortsätta utvecklas som fotbollsspelare på denna nivå när man är snart 35 år fyllda? Nej, inte om man ska lyssna på ”experterna”. Enligt dem så bör utvecklingskurvan ha ”peakat” för länge sedan och borde nu istället vara rejält dalande.

Men nu är ju Zlatan som han är. Han lyssnar inte på experter, utan är han övertygad om att han blir bättre med åren så blir han det.  Kan det då vara just denna inställning som gör detta möjligt? Ja, tankens kraft är enorm och mycket mer än vi kan ana styrs av hur vi tänker. Jag är säker på att även när vi kommer längre upp i åren så kan vi med rätt inställning fortsätta att utvecklas mycket mer än vi tror. Detta gäller oss alla och såväl fysiskt som mentalt. Så även om Zlatan av många ses som någon slags övermänniska så är han inte ensam om att kunna bli ”bättre med åren”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *