Peptalk #2: Emil Johansson

Peptalk #2: Emil Johansson

Alla föds vi inte med optimala förutsättningar för att kunna nå sina livs mål. Men om man har tillräckligt med tålamod, fortsätter kämpa och aldrig ger upp, så kan drömmen ändå en dag bli verklighet. Emil Johansson in action

Detta är något som Emil Johansson, numera alpin landslagsskidåkare, kan skriva under på.
Emil växte nämligen i Skövde på västgötaslätten och bestämde sig först i högstadiet att han ville bli alpin skidåkare. Han kunde naturligtvis inte mäta sig med Sverigeeliten och hade därför inte möjlighet att komma in på något skidgymnasium. Men hans passion till sporten förde honom ändå till Sveriges alpina skidmetropol Tärnaby, där han sökte in på en folkhögskola. Med förbättrade träningsmöjligheter kunde han där påbörja sin långa resa mot att en dag få åka i världscupen.
I över 10 år har han sedan kämpat i skuggan av de bästa, men fjol kom så telefonsamtalet som Emil väntat på i alla år. Trots att han aldrig hade tillhört landslaget fick han chansen att få åka i världscupen, och tog den.
Vid världcupstävlingen i slalom i italienska Santa Caterina lyckades han med den smått otroliga bedriften att med startnummer 72 knipa en 25:e plats och ta sina livs första WC-poäng. Detta har inför kommande säsong gett Emil en plats i det svenska alpina landslaget och han lever nu sin dröm i den alpina världscupscirkusen.
Lyssna till Emils egen berättelse om denna fantastiska resa och vad som gjort att han bara blivit bättre med åren.
Varsågoda, Bättre med åren ger er Emil Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *