Peptalk #10: Göran Magnusson

Peptalk #10: Göran Magnusson

Ålder är bara en siffra!
Ja, det är något som jag ständigt får nya bevis på när “Bättre med åren” möter inspirerande människor mitt ibland oss i podradioserien Peptalk. I detta avsnitt får ni möta ett av de kanske tydligaste exemplen i Sverige på just detta.
Jag vill påstå att Göran Magnusson, som har kallats för ”Stålmannen från Borås”, förmodligen är en aGöran Magnusson in actionv världens mest vältränade 70-plussare! Göran tillhör nämligen världseliten i sin ålder i triathlon. Ja, han kan faktiskt titulera sig världsmästare i denna tuffa idrott.
Jag hörde första gången talas om denne ”järnman” i ett podradioavsnitt av Jonas Colting för drygt ett år sedan. Jag fascinerades då inte enbart av hans prestationer, utan även av den passion och glädje som han utstrålade när han berättade om sin idrottsliga karriär. Jonas avslutade då samtalet med uppmaningen att fler borde intervjua Göran. Sagt och gjort!
Jag tog kontakt med honom och det visade sig att det är en man med många järn i elden och bland annat så är han spinningledare på ett gym i Borås.
Jag åkte därför ner till Borås för att få mig ett träningspass under Görans ledning och samtidigt få förmånen att möta denne 71-åring, som har en fysik som många 20-30 åringar inte ens kommer i närheten av.
Träning har alltid varit en stor del av Görans liv. Som junior tillhörde han Sverige-eliten i simning, men senare var det löpning som blev Görans huvudsakliga träningsform. Han skulle hinna bli 50 år innan han en dag blev övertalad av just sin träningskamrat Jonas Colting att prova på triathlon. Redan veckan efter följde han med honom till Karlstad för att delta i sin första triathlontävling. Vad Göran först inte visste var att det var SM han skulle tävla i.  Men Göran tvekade inte trots att han aldrig tidigare hade tränat cykel och dessutom var tvungen att låna både cykel och våtdräkt. Hur gick det då?
Jodå, han vann och detta skulle bli den första i raden av otaliga segrar och mästerskapsmedaljer i en alldeles enastående veteran-karriär.
Hör den oerhört sympatiske Göran Magnusson berätta om hur idrotten har präglat hans liv och om hur han lyckats hålla sig så vältränad även högre upp i åldern.
Varsågoda, Bättre med åren ger er Peptalk med Göran Magnusson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *