Peptalk #12: Bengt Skarp

Peptalk #12: Bengt Skarp

Ju fler fantastiska och inspirerande människor jag möter genom Bättre med åren, desto mer inser jag vad många livshistorier det finns som förtjänar att få berättas.
I detta avsnitt av podcastserien Peptalk får ni lära känna Bengt Skarp, 81 år från Ängebo i Hälsingland som jag möter i en telefonintervju.Bengt Skarp Vasaloppet
Bengt är en riktig kämpe som i fjol bestämde sig för att ge sig själv en start i årets Vasalopp i 80-årspresent. Visserligen har Bengt ett långt och aktivt idrottsliv bakom sig men han har numera genomgått dubbla höftledsoperationer och senast en knäoperation i november.
Men Bengt vägrar att se varken detta eller sin ålder som ett hinder och med tiden 7:19 timmar skar han mållinjen i Mora som bäste man över 80 år. Då ska det också tilläggas att han var under fredagen dessutom var med och körde första sträckan i staffettvasan. En fantastisk prestation i mina ögon även om Bengt själv menar att han hade kunnat åka på 6 timmar om han inte hade blivit hindrad i starten.
Om detta och en hel del annat berättar krutgubben Bengt Skarp i det tolfte avsnittet av Peptalk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *