Peptalk #14: Rune Larsson (Del 1)

Peptalk #14: Rune Larsson (Del 1)

Han har kallats för ultralöparnas fader, men efter att ha fått förmånen att möta löparlegenden Rune Larsson i hans sommarstuga utanför Trollhättan inser jag att han är mycket mer än så.
Det var under en sommarkväll i början av Juni som jag fick förmånen till ett långt och fångande samtal med denne pratglade 61-åring där han passionerat berättade om sitt fantastiska liv som både långdistanslöpare och äventyrare. Ja, samtalet blev så långt att jag därför valt att dela upp intervjun i två delar.
Trots att Rune inte vill framhålla sina prestationer, utan istället helst pratar om glädjen, passionen och kärleken till sin löpning, så har han en meritlista som överträffar det mesta.
Han har sedan han vid 16 års ålder sprang sitt första maratonlopp noterat varenda mil han sprungit och de har i antalet hunnit bli över 24 000. Alltså mer än sex varv runt jorden.
Larsson gjorde sitt bästa maratonlopp i Boston 1981 där han noterade 2.18.38, men det är ändå inom ultralöpningen som han blivit mest respekterad internationellt. Tre gånger har han nämligen vunnit det kanske mest ärofyllda ultraloppet i världen, det 246 km långa Spartathlon i Grekland. Och fram till bara en vecka sedan hade han även det nordiska rekordet i 24-timmarslöpning med 262,64 km som då hade stått sig i hela 31 år! Notera att när denna intervju gjordes var alltså Rune fortfarande rekordhållare.Rune Larsson och Stefan Wendt
Förutom att hans sportsliga framgångar inom ultralöpning har han även jobbat hårt för att få ultralöpningen respekterad och etablerad som en idrott i Sverige och det är mycket tack vare Rune som svensk ultralöpning inte bara vuxit sig stark i landet, utan också idag firar stora framgångar internationellt.
Han förmedlar numera mycket av sina kunskaper och erfarenheter han samlat på sig genom föredrag, men också genom boken Löparglädje som släpptes förra året (mer information hittar ni på hans hemsida www.loparlarsson.se)
Men som om inte detta vore nog. Rune Larsson är också en av våra största äventyrare.  Exempelvis har han sprungit kust till kust i USA och rott över Atlanten.
Så missa inte allt detta och mycket annat som Rune med härlig inlevelse skildrar i denna poddradiointervju.
Varsågoda. Bättre med åren ger er Peptalk med Rune Larsson del 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *