Peptalk #19: Fredrika Ek

Peptalk #19: Fredrika Ek

Tillhör ni dem som tycker det är för långt att cykla till jobbet?
Tänk er då tanken att cykla jorden runt!
Det är faktiskt vad 26-åriga Fredrika Ek just nu håller på med. Det var när hon för några år sedan provade på långfärdscykling nere i Europa, som hon blev så biten att hon bestämde sig för att genomföra detta nästan ogreppbara projekt. Äventyret och utmaningen lockade henne, men efter en kontakt med den internationella organisationen Action Aid, ville hon också göra en insats för kvinnors rättigheter i världen.
Vad passade då bättre än att starta resan på den internationella kvinnodagen?
Så för 2,5 år sedan, den 8 Mars 2015, lämnade den då 23-åriga Fredrika sitt trygga hem i Sundsvall för att ensam på sin cykel erövra världen.

Fredrika Ek

Resan gick söderut genom Europa sedan österut genom Centralasien, över det tibetanska höglandet i Kina, för att efter ca ett år landa i Singapore. Därefter korsades Australien och Nya Zeeland, innan hon till det var dags att ta sig an Sydamerika från Argentina i söder till Equador i norr. Därifrån en ny flygtur till Togo i Västafrika, varifrån hon via en fantastisk upplevelseresa norrut nu tagit sig till Marocko där hon just nu befinner sig. Den planerade färdsträckan på 4000 mil har passerats för länge sedan och om allt går som planerat, anländer hon efter 1000 resdagar hemmet i Sundsvall lagom till jul.

Jag fick via Skype en intervju med henne när hon precis avslutat en 200 mil lång ökencykling genom västra Sahara. Hör Fredrika berätta om sin fantastiska cykelresa jorden runt i det 19:e avsnittet av Peptalk.

Vill ni vara med och bidra till Fredrikas insamling till Action Aid, som hittills är uppe i över en halv miljon kronor, så tveka inte att ta kontakt med Fredrika.
Ni finner hennes kontaktuppgifter på hennes hemsida och blogg www.thebikeramble.com. Ni hittar också The Bike Ramble på sociala medier såsom Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *