Hur blir jag bättre med åren?

Hur blir jag bättre med åren?

Jag är nu inne på mitt 56:e levnadsår och känner mig starkare, piggare och mer välmående än någonsin. Trots stigande ålder ser jag att jag på flera plan presterar på en högre nivå än tidigare.
Detta är en utveckling jag sett under flera år nu, men något måste ha hänt i kroppen för i år har det satt ytterligare fart.
Det har inte minst visat sig när jag på cykel under våren har slaktat flera av mina tidigare personliga rekord.
Jag kände redan under träningen i vintras att det kändes lättare än vanligt, men första svaret fick jag när jag i vintras spinningcyklade 12 tim i sträck vid eventet Spin of hope. Energin och styrkan fanns där!
Under en cykelvecka på Mallorca i våras fick jag också ett tydligt svar på att jag i år har höjt min fysiska förmåga ytterligare ett snäpp. Jag fick då möjlighet att mäta mina krafter uppför de klassiska stigningarna Sa Calobra och Puig Major och jag klättrade upp snabbare än jag gjort tidigare år.
En ytterligare bekräftelse på min höjda prestationsförmåga kom sedan vid långloppstävlingen i mtb Billingeracet för ett par veckor sedan. Jag har cyklat loppet flera gånger tidigare, men aldrig så snabbt som jag gjorde i år. Jag kände mig inte heller så sliten efter målgång som jag normalt sett brukar göra.

Förutom att jag presterar och återhämtar mig bättre så känner jag också att jag har mer energi och mår bättre rent allmänt än tidigare.
Har jag då gjort något annorlunda mot tidigare år?
När det gäller de viktigaste faktorerna som träning, kost, återhämtning etc har jag inte förändrat något, men när det gäller ”finliret” har jag tänkt till lite.
För en tid sedan fick jag nämligen upp ögonen för Cellexir. Ett helt nytt kosttillskott där man i en och samma tablett har samlat ett antal ämnen som syftar till att bromsa åldrandeprocessen. Eftersom ”anti-aging” är ett område som har intresserat mig under många år så bestämde jag mig för att prova detta. Framförallt är jag nyfiken på ett av de ingående ämnena, PQQ, eftersom forskning har visat att det har en kraftfull effekt på våra mitokondrier. Mitokondrierna kallas ofta för muskelcellernas kraftverk eftersom det är genom dessa musklerna utvinner rörelseenergi. Normalt fungerar mitokondrierna sämre och blir även färre ju äldre vi blir. PQQ har visat sig kunna jobba i motsatt riktning, genom dels effektivisera mitokondriernas funktion och dels öka antalet mitokondrier i en muskelcell. Något som är viktigt för både prestation och hälsa.
Nu är det ju inte så enkelt att säga om det är för att jag börjat ta Cellexir som jag fått denna positiva utveckling, men jag har ändå fått en sådan tro på det så jag bestämde mig för att kontakta upphovsmannen till Cellexir, Jonas Bohr. Jonas som började med cykel när han var 43 år, har själv nyttjat dessa tillskott i flera år. Idag är han 52 år och tillhör världseliten i sin åldersklass. Vi synkade bra och hade både samma syn när det gäller vad som är viktigt för hålla oss unga och friska längre upp i åren.
Detta har nu lett till ett samarbete där jag kan erbjuda förmånliga priser till er som är nyfikna på att prova Cellexir.
Genom köp på www.cellexir.se  har ni 33% rabatt på ett engångsköp samt 15% på månadsvis abonnemang. Inga bindningstider eller andra förpliktelser.
Rabatten erhålls genom att vid betalning ange koden: bättremedåren

Länge leve livet! 🙂

2 svar på ”Hur blir jag bättre med åren?

 1. Det där var väl en ren annons, eller? Kändes helt oseriöst och inte alls som något annat jag sett på det här stället.

  1. Hej Per
   Jag har nyligen ingått samarbete med Cellexir och tycker att det tydligt framgår i artikeln, så det är inte fråga om någon dold marknadsföring om det är det du syftar på.
   Jag har kompletterat mina övriga kosttillskott med Cellexir eftersom det innehåller ämnen som kan vara prestations och hälsofrämjande. Men om, eller i så fall i vilken grad, Cellexir har bidragit till den prestationsutveckling jag haft i år vet jag inte. Men jag känner ändå nu en tillräcklig tilltro till Cellexir för att ha dem som sammarbetsparters.

   Hälsningar
   Stefan Wendt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *