Ett år med Cellexir

Ett år med Cellexir

Ett nytt år ligger framför oss. Ett år och även ett nytt decennium som jag går in i med stor tillförsikt. För mig är träning en stor del av livet. Främst för att hålla mig frisk och pigg, men när jag nu går in på mitt 57:e levnadsår är det stimulerande fortfarande kunna utvecklas fysiskt. I detta avseende har året som gått överträffat mina förväntningar eftersom jag har svart på vitt att jag blivit starkare. En utveckling som jag inte hade kunnat ana när jag för ett år sedan gav mig själv ett paket Cellexir One i julklapp.

Jag blir 57 år i år, en ålder där effekterna av åldrandeprocessen i kroppen normalt börjar göra sig märkbara genom försämrade funktioner, energinivåer och prestanda. Detta hör ju livet till, men vad som inte bara är intressant, utan också hoppingivande, är att vi numera vet att hastigheten på vår biologiska klocka till största delen beror på livsstilsfaktorer.
Hur vi kan bromsa vårt biologiska åldrande är något som har intresserat mig mycket de senaste åren. I detta ligger inte någon önskan om enbart ett längre liv, för det har ju inget egenvärde i sig. Nej, intresset ligger i hur vi kan leva ett långt liv med så hög livskvalitet som möjligt. Vi kan inte styra vårt öde, men vi kan påverka det och öka våra förutsättningar för ett längre liv med god hälsa och högt välmående.
Genom bra livsstilsval kan vi alltså stärka våra odds för ett friskt, piggt och roligt liv högre upp i åldrarna än vad vi tidigare trott och som också tidigare ansetts vara ”normen”.

Vad är bra livsstilsval?
Ja, detta finns naturligtvis inget entydigt svar på eftersom vi är olika individer med olika förutsättningar. Men fysisk aktivitet, kost, sömn, lite stress, bra relationer, känna meningsfullhet etc. är faktorer som vi vet är viktiga för ett långt och friskt liv.
För egen del har som sagt träning alltid varit en central del av livet. Framförallt för att hålla mig frisk och välmående, men också för att jag är lite av en tävlingsmänniska som älskar att utmana mig själv. När jag ger mig in i något vill jag gärna göra det så bra som möjligt.

I mina yngre år tävlade jag i längdskidåkning och löpning, men efter två knäoperationer för några år sedan hittade jag till den skonsamma träningsformen cykel. Det var också mitt cykelintresse som gjorde att jag trillade in på en blogg som jag fastnade för. Bloggen tillhörde cyklisten Jonas Bohr, som började cykelpendla till jobbet som 43-åring och som idag 10 år senare tillhör den absoluta toppnivån i svensk mastercykling. Jag fångades av hans fantastiska utveckling på inom cykling som en ”late bloomer” och blev nyfiken på hur han hade lyckats med detta. Jag insåg då att hans syn, inte minst på träning och åldrande, stämde väldigt bra med mina egna tankar och idéer. En övertygelse om att vi genom en holistisk livsstil och rätt mindset kan fortsätta utvecklas även högre upp i åren för att bli vårt ”bästa jag”. Att vara lyhörd för vetenskapen, men också våga gå lite sin egen väg, vara nyfiken och med ett öppet sinne prova sig fram.
Även om det är träning, återhämtning, kost etc. som är basen för en god prestationsutveckling så föll det sig ändå naturligt att jag blev intresserad av de näringstillskott som Jonas intagit under några år. Detta var ämnen som Jonas började tillföra efter att han hade läst boken ”Growing Young”. Boken är skriven av specialistläkaren Dr.Marcus Gitterle, som är en av USA:s främsta experter inom området anti-aging. De naturliga tillskotten har som uppgift att motverka åldrandeprocessen i våra celler därmed reducera dess effekter. Särskilt intresserad blev jag av PQQ, som enligt studier skulle kunna förbättra kraften i muskulaturen. Jonas hade efter sina egna upplevda positiva effekter tillsammans med Gitterle skapat Cellexir One, där flera av dessa näringsämnen hade samlats i en och samma kapsel. Sedan tidigare hade jag under många år intagit kosttillskott i form av Omega 3, D-vitamin samt ett antal mineraler, men valde alltså för ett år sedan att komplettera dessa med Cellexir One.

Prestationsförbättrningar 2019
År 2019 har det mesta av min träning varit på cykel och tidigt i våras under en cykelvecka på Mallorca fick jag indikationer på att utvecklingen av min fysiska förmåga var uppåtgående. Jag fick där möjlighet att mäta mina krafter uppför de klassiska stigningarna Sa Calobra och Puig Major och jag klättrade upp på snabbare tider än jag gjort tidigare år. I Maj fick jag också till mitt hittills bästa resultat på Billingeracet, som är en långloppstävling i mountainbike på hemmaplan.
Det var efter detta som jag bestämde mig för att ta kontakt med Jonas Bohr, för att ge honom en återkoppling om mina resultat och min tro på Cellexirs positiva effekter. Detta samtal mynnade sedemera ut i ett partnerskap mellan Cellexir och Bättre med åren.

Stefan på wattbike

Men det kanske tydligaste kvittot på min förbättring har jag fått är på min träningscykel för inomhusbruk, som jag införskaffade i början av året. Det är en sk. ”wattbike” och den ger möjlighet att på ett tydligt och precist sätt mäta prestation. Förutom att jag känner att jag har haft mycket energi och bra återhämtning mellan träningspassen, har jag nu också tydligt kunnat se min utveckling.
Ett exempel är när jag kört ”norska fyror” som är lite av en favorit när det gäller intervallträning. Passet innebär att jag kör 10 minuters uppvärmning följt av 4 st. 4-min intervaller. Jag vilar 1 min mellan intervallerna och belastningen så hård att jag precis klarar att hålla samma kraft genom hela passet. Graf Norska fyror December 2019
Kraften mäts i watt och när jag körde dessa intervaller i början av året kunde jag hålla ett snitt på de 4 intervallerna på 380 watt. Nu vid årsskiftet kunde jag hålla ett snitt på 410 watt, vilket innebär en kraftökning under träningspasset med hela 8 %.

Kan jag då säga att detta är en effekt av Cellexir One?
Egentligen är svaret nej. Först måste man nämligen komma ihåg att basen för en god prestationsutveckling ligger i de grundläggande livsstilsfaktorerna som träning, återhämtning, kost, stressnivå etc. Ett kosttillskott tror jag i bästa fall enbart kan tillföra något om det läggs som sista ”finlir” på en redan bra livsstilsgrund. Tror man på mirakel när det gäller kosttillskott är man fel ute.
Även om jag har under fjolåret inte gjort några övriga medvetna förändringar när det gäller min träning eller livsstil, så det är många faktorer som spelar in och påverkar vår prestation. Jag kommer heller aldrig att få veta hur min utveckling hade varit om jag inte hade tagit näringstillskottet under fjolåret.
Men vad tror jag då? Ja, med tanke på min ålder så har jag egentligen oddsen till prestationsförbättring emot mig och då har jag svårt blunda för detta sammanträffande. Därför tror definitivt att Cellexir har spelat en roll här och hjälpt mig på traven att bli bättre. Något som jag särskilt upplever är att jag återhämtar mig snabbt efter träningspassen.
Sedan är frågan hur mycket som sitter huvudet. Ja, tankens kraft kan vara stark och enbart och enbart genom att tro på något kan man komma långt. Men för mig spelar det ingen roll, för jag ändrar nu inte på ett vinnande koncept.

Kan Cellexir One vara något för dig?
Ja, då är det lätt att prova för det finns bindningstider eller andra förpliktelser Beställningen gör du på www.cellexir.se  och vid betalning anger du koden: bättremedåren. Då erhåller du genom vårt samarbete just nu hela 50 % rabatt på ett engångsköp samt 12 % på månadsvis abonnemang.

 

Stefan Cellexir

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *