Peptalk #5: Mattias Svahn

Peptalk #5: Mattias Svahn

Vintern börjar nu allt mer ta sitt grepp över Sverige och runt om i landet tränar 1000-tals motionärer längdskidåkning inför Vasaloppsveckan om knappt två månader. Vasaloppets status och betydelse för svensk breddskidåkning behöver väl knappast poängteras. Men det är inte enbart årets viktigaste händelse för motionsåkarna. Utanför världscupscirkusen är det också det mest prestigefyllda loppet bland världens elitåkare, där allt fler specialiserar sig på just långlopp.Mattias vallar
En profil som verkligen förknippas med Vasaloppet är IFK Moras Mattias Svahn. Inte bara för att han under flera år under 2000-talet tillhörde den absoluta täten, utan också för att han numera jobbar heltid med att hjälpa andra att ta sig fram i fädrens spår. Genom sitt företag Vasasvahn erbjuder han tjänster inom bland annat träning och vallning före och under loppet.
Mattias har därmed blivit lite av en Vasaloppsikon, men han levererar också numera även expertkommentarer i Sveriges televisions populära Vinterstudion.

 Mattias som kommer från det lilla samhället Timmersdala på Västgötaslätten, ansågs inte tillräckligt lovande för att i ungdomsåren ta plats på något skidgymnasium. Istället kan han ses som ytterligare ett exempel på att det med ett brinnande intresse och målmedveten träning går att utvecklas senare i livet. Jag ringde upp Mattias och fick ett långt och mycket trevligt samtal om hans egen karriär, längdskidsportens utveckling, tränings- och valla tips och mycket annat.
Möt den ständigt leende Mattias Svahn i detta femte avsnitt av Peptalk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *