Peptalk #7: Lars Thool

Peptalk #7: Lars Thool

Sällan har jag mött så mycket träningskompetens i en och samma person som jag gjorde i mitt samtal med Crossfit Skövdes grundare och visionär Lars Thool. Han har ett CV och en mångsidighet inom fysisk träning som är minst sagt imponerande och som få i Sverige kan matcha.Lars Thool stor
Han är nämligen bondsonen som under många år som idrottsofficer vid försvarsmakten utbildat både soldater och personal i fysisk träning och därigenom byggt upp en mycket hög nivå vad det gäller både utbildning och erfarenhet inom detta område.
Lars har nått mycket goda resultat inom både prestationsutveckling och rehabilitering. Parallellt har han jobbat som konsult inom utbildning och träning, bl.a. i samarbete med SISU. Målgrupper har varit allt från räddningstjänst, elitidrott, barn och ungdom samt företag.
Sedan många år har Lars dessutom varit pistolskytt i militärlandslaget och som ledare och förbundskapten 2013.

Lars blev känd som ”Kapten Thool” då han var fystränare i Bert Karlssons dokusåpa Fame Factory i början på 2000-talet och därefter gav han också ut en bok om grundläggande fysiskt träning.
2011 startade han upp Crossfitboxen i Skövde som han fortfarande driver.
Som head coach och tränare har han där fortsatt att förkovra sig inom den funktionella träningsformen Crossfit, som växer sig allt starkare runt om i världen. Men som om inte detta vore nog. Hans kompetensområde sträcker sig även utanför den fysiska träningen. Han sitter även på kunskaper inom området för psykologi och mental träning samt att han är diplomerad massör.
Inte så konstigt att avsnitt sju av podradioprogrammet Peptalk blev ett långt samtal Lars på ett mycket enkelt sätt förmedlade sina budskap om träning och vad det betyder för samhället. Han gav även många råd och tips på hur man höjer sin livskvalitet genom att ”vårda” sig själv.
Och naturligtvis blev det också en del snack om det som ligger honom varmast om hjärtat, nämligen Crossfit.
Varsågoda, Bättre med åren ger er Peptalk med Lars Thool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *