1 Juni

1 Juni

Har kommit till Västerbotten!
Ja, nu har jag landat i det 11:e landskapet i ordningen sedan starten i torsdags, Västerbotten.
Jag blev lite förvirrad när jag igår trodde att Nordmaling låg i Västerbotten, men det är så att kommunen ligger i Västerbottens län men i landskapet Ångermanland. Umeås kommungräns är således landskapsgränsen när man kommer söderifrån.
Startade inte så tidigt i gryningen som jag brukar. Det var också betydligt högre temperatur i luften redan på morgonen, så det blev kortbent från start.
De sex milen upp till Umeå gick lätt och på en väg som var riktigt härligt böljande att cykla på.
Vid Röbäck innan björkarnas stad träffade jag på en gammal kompis från Skövde som är bosatt här uppe sedan många år tillbaka.
Han hade mött upp på cykel och lotsade mig genom staden och till hans hem där jag blev bjuden på en rejäl frukost. Passade även på att tvätta mina kläder när tillfället ändå gavs.
Efter det tog jag sikte på Skellefteå. Ytterligare 14 mil och en sen start gjorde att jag var beredd på att anlända sent. Men det kunde knappast varit bättre cykelväder än idag och benen var med mig. Bara någon mil utanför stan satt jag nog i andra tankar för jag missade en korsning och jag hann cykla ungefär en halvmil innan jag insåg mitt misstag. Bara att vända tillbaka och lägga till ytterligare en mil i planen.
Jag hade en grym eftermiddagscykling i underbart högsommarväder upp till Skellefteå via Burtäsk. Nästan så man inte ville dagen skulle ta slut.
Med tre mil kvar ringde jag och bokade ett hotellrum i Skellefteå.
Jag fick info om att middagsbuffén skulle stänga kl 19. Det skulle jag kunna hinna och hungrig som jag var trampade jag på för fulla muggar. Två minuter i sju checkade jag in och åt buffé så jag nog klarar mig i morgon också😉
Nu ligger jag på mitt hotellrum mätt och belåten och med ytterligare 21 mil insatta på kontot.
Det har redan gått sex dagar på min landskapsresa och i morgon fortsätter jag upp till Piteå och Norrbotten.
Ett tips är att ratta in radioprogrammet Förmiddag i P4 Skaraborg i morgon. Kan nog bli en lite rapport från cykelsadeln där.😀
På återhörande! 👍