30 Maj

30 Maj

Högsommar!
Vilken härlig cykeldag det blev idag. Vädret var på topp med behaglig värme och nästan ingen vind. Detta gav också resans längsta dagsdistans med 23 mil.
Med start i Söderhamn cyklade jag gamla E4:an norrut med sikte att ta en bensinmacks -frulle i ”det glada Hudik”. Han dock inte riktigt fram innan jag blev invinkad till en rastplats innan staden.
Det var en cykelkompis från Skövde, Ingemar Nyman, som stod för den trevliga överaskningen. Han hade dukat kaffe och mackor så det var bara att hugga i. Under tiden dyker ytterligare en följare upp på rastplatsen. Det var Irma Henriksson Ronnedal som gav mig lite tips om färdvägen framöver.
Tack för supporten! 👍
För att undvika E4:an måste man cykla en ganska lång omväg över Hassela för att ta sig till Sundsvall. Nu fick jag känna på rejäla norrlandsbackar i båda riktningarna. På vägen mötte jag Joakim cyklandes i hög fart. Vi kom i samspråk och det visade sig att han var tävlingscyklist. Lycka till i Stockholm i helgen👍
Jag cyklade in i Medelpad innan det började rulla ner mor Sundsvall där det blev en sen lunch,
Jag siktade in mig på lite skön cykling till Härnösand, men där gick jag lite bet. Det var lite småstökigt att ta sig ut ur staden och genom Timrå. Väl ute hade jag i navigeringen gjort en lite chansning på en genväg. Den visade sig vara rätt kass underhållen och var gropig och rent av farlig. Jag valde ändå att fortsätta, men där fick jag mig en läxa att inte fuska med researchen.
Jag rullade in ganska sent i Härnösand och tog in på ett b&b.
Har aldrig varit här tidigare, men hann gå en liten sväng. Riktigt fin stad faktiskt med flera mysiga gränder.
Landskap 9 och 10 är nu också avprickade. Inte heller Medelpad och Ångermanland gjorde mig besviken. Sverige är fantastiskt 🇸🇪
Gonatt mina vänner!