3 Juni

3 Juni

En cykeldag på inlandsvägen.
Från Arvidsjaur följer jag nu inlandsvägen (E45) söderut. Dagen bjöd inte bara på vackert högtryckstväder utan också på flera ”flashbacks” från när jag cyklade här förra gången 2014 på min resa från Treriksröset till Smygehuk. Jag startade även då en dagsetapp från Arvidsjaur och tog mig då till Storuman. På den resan hade jag en tyngre cykel lastad med utrustning för camping. Det märks stor skillnad nu när jag ”kreditkortscyklar” på en racer. Efter frukost i Sorsele blev Storuman istället orten för en (sen) lunch. Jag hade siktat in mig på det välkända hotell Toppen, men lunchrestaurangen hade inte öppnat för säsongen. Utanför hotellet ståtar en jättestaty av Vildmannen som är en symbol för Lappland och som ingår i dess landskapsvapen.
Nu kunde jag även klämma in de återstående 7 milen till Vilhelmina innan dagen var till ända. Men det friskar på med sydliga vindar nu, så jag fick jobba lite hårdare för milen idag. Mycket nöjd att jag då kan regga in 22,5 mil på Cykelns dag.
Jag ligger bra med planen nu och har skaffat mig en bra ”mil-buffert” i fall det kommer kortare dagsetapper framöver.
Går det som planerat väntar i morgon en resa till republiken Jämtland. Men först ska jag ha en god nattsömn här i Vilhelmina om inte EPA-traktorerna stör mig för mycket från ströget utanför😉
På återhörande i morron! 🚴