4 Maj

4 Maj

Har anlänt till cykelns Mecka!
Idag har en helt ny cykelvärld öppnat sig för mig.
Från att ha varit en ordinär landsvägscyklist har jag nu också blivit en cykelvägscyklist.
Belgien och Holland är ju länder som är kända för sin cykelkultur och hur deras vägnät är uppbyggt med cykling som en självklar del av trafiken. Jag hade hört talas om deras gigantiska nätverk av cykelvägar, men det var ändå ovant och jag hade svårt att hitta rätt i det till en början. I min vilsenhet där jag till en början körde lite växlande mellan väg och cykelväg, blev jag stoppad av belgisk polis som förklarar att det är olagligt att cykla på väg om det istället finns en cykelväg att välja. Ok, inget läge för argumentation.
Jag insåg efter detta att jag ska ju glömma de stora vägarna nu för ett par dagar. Cyklar man i dessa länder ska man helt enkelt välja cykelvägarna och när jag väl kom in i detta så upptäckte jag också dess tjusning. Det var bra i Belgien, men nivån på cykelvägarna höjdes ytterligare ett snäpp när jag rullade in i Holland. Vilket fantastiskt cykel-land! Världens bästa?
Kom i väg lite senare även idag. Vädret var bättre än väntat lite lätt motvind, men soligt och bra temperatur. Bra cykelväder.
Hade återigen lite strul vägval, men det gick ändå bra till slut. Måste bli bättre på detta, men man lär sig.
Belgien är ju ett förhållandevis litet land , ungefär en cykeldag ?, så den Holländska gränsen nåddes fram på eftermiddagen.
Kände direkt att min orange cykeltröja nu passar in perfekt i omgivningen, när jag nu har rullat in i nästa land.
Härligt att för första gången få besöka Nederländerna och bara efter en timme gillar jag det redan skarpt. Fantastiskt fint och ännu mer kanaler och cykelvägar.
Tar en liten paus precis där i gröngräset vid gränsen och ska precis ge mig iväg när jag hör någon ropa hej. När jag planerade min resa kom jag via ett långfärdscyklingsforum i kontakt med en kille från Antwerpen vid namn Geert Daems.
Ovetande har han följt min live-tracking och cyklat 13 mil på sin liggcykel för att få ett möte med mig. Det blev naturligtvis ett längre stopp än jag hade tänkt, men vad kul det var att få träffa denne sympatiske kille som berättade att han planerar att flytta till Sverige.
Tänk vad cykling och Internet kan förena!
Jag hamnade till sist i en fantastisk charmig stad som heter Helmond. Där sitter jag i skrivande stund äter en bit mat på en uteservering precis intill en kanal. Utelivet riktigt bubblar här.
En fördel med att boka boende sent är att man kan få mycket mer för pengarna än man någonsin kan drömma om. När jag berättade om min resa bjöd hotellreceptionisten till och jag fick hotellets stora svit som till och med har en stor jacuzzi i sovrummet. Där tänker jag krypa ner nu och begrunda vad jag håller på med. Kalla det galenskap, men förutom att jag börjar sakna de nära och kära, så trivs jag förbannat bra med livet just nu! ?
Ha det gott mina vänner och tack för all support jag får. Det stärker mig ytterligare. ?