2 Juni

2 Juni

13 landskap på en vecka!
Sju dagars cykling har tagit mig upp till Arvidsjaur i Lappland,
Redan när jag lämnade Skellefteå under de tidiga morgontimmarna förstod jag att jag hade ytterligare en vädermässig kanondag att se fram emot. Jag hade lagt rutten med målet att passera Piteå som sista stad utmed Norrlandskusten. Piteå ligger ju i Norrbotten som då också var det sista östra Norrlandslandskapet att checka av på min landskapslista.
Jag hade fram tills nu lyckats undvika att cykla på E4:an, men idag på vägen upp mot Piteå rådde jag inte ut det. Det fick helt enkelt bli ett par km på motorvägen. Min bakradar var då guld värd och jag hade bra koll på de passerande fordonen.
Strax efter jag cyklat in i Norrbotten ringde Ewa Olsson på Radio P4 Skaraborg upp mig för en intervju i direktsändning. Sedan hände det något med min telefon som tappade kontakten med min gps, vilket gjorde att min live-tracking slutade funka. Hoppas att det funkar i morgon igen. Jag passerade Piteå utan att cykla in i staden. Istället ändrade jag till västlig kurs för att vända in i landet och försöka nå Arvidsjaur innan kvällen. Mina omgivningar ändrades nu radikalt och bestod nu av träsk, kärr och skog och glest mellan de små byarna. Resans första träff med renar fick jag strax innan Långträsk där det fanns en liten affär då jag kunde fylla på med lite välbehövlig mat och dryck. Efter ett kort fikastopp i Abborrträsk, rullade jag in i Arvidsjaur vi 18-tiden
Jag tog en liten promenad i samhället och där träffade jag på Jonas och Ingrid från Göteborg, som var ute på norrlandsturné med bil. Det blev en bra kväll i härligt väder och i trevligt sällskap.
Jag lägger nu även till Sveriges största landskap Lappland till listan och antalet är nu efter sju cykeldagar uppe i 13 stycken.
Drygt 20 mil även idag gör att jag ligger enligt planen med råge,
Jag är nu på resans nordligaste ort och i morgon börjar min långa resa söderut som ska ta mig ända till Skåne.
Det är detta som är cykellivet på en pinne.😀
Ha de!