31 Maj

31 Maj

Passerat 100 mil!
Fem dagar är nu genomförda på min landskapsresa. Idag passerade jag också 100 cykelmil, vilket gör att tidsschemat håller planen om ett dagssnitt på 20 mil.
Jag kom återigen iväg tidigt när jag lämnade Härnösand och tog sikte på Örnsköldsvik. Idag blev rejäla omvägar med mycket stigningar för att kunna hålla målsättningen att inte cykla en enda meter på E4:an.
I början blev det cykling ut med havet för att sedan komma upp till den mäktiga Höga kusten bron. Eftersom det inte är lämplig att cykla på den valde jag istället korsa Ångermanälven över Sandöbron. Sedan väntade rejält kuperad färdväg upp mot ”foppaland” och Örnsköldsvik, där det bland annat finns en riktig hoppbacke.
I ”Övik” blev det lunch och följaren Roberto Miopalmo dök upp för en pratstund. Vi tog sedan följe någon mil ut ut staden innan han vände åter. Eftermiddagscyklingen ägnades åt stigningarna upp mot Fägre där vägen övergick i grusväg som jag trampade på under 1,5 mil. Detta var ett medvetet val för att slippa några kilometrar på E4. Detta verkar vara flugfiskeland och jag såg åtskilliga bilar med sina spön sittande utanpå.
Det blev en lång strapats även idag med 23 mil och natten tillbringas i Nordmaling. Jag har nu drygt sex mil upp till Umeå, där det förmodligen blir ett något längre raststopp eftersom jag där kommer möta en gammal polare från Skövde dom bor där.
Dagarna går och milen rullar på. Bara att passa på att njuta av cykellivet 😎

På återhörande i morgon! 👍🚴😀