29 Maj

29 Maj

Cykling i soluppgången!
Vill uppleva magisk cykling i soluppgången får man starta tidigt i Sverige så här års.
Så blev det idag när jag trampade på vidare upp mot Tierp. Mycket fin uppländsk landsbygd där jag bla passerade Östervåla som är känt för sin stoltillverkning.
Innan Furuvik och Gävle passerade jag gränsen till Gästrikland som även är gräns mellan Svealand och Norrland.
Den tidiga morgonen gjorde att jag i Gävle låg bra i tidsschemat med 10 cyklade mil redan kl 10.
Efter gårdagens punkafadäs, var jag på jakt efter två nya innerslangar för att säkra upp med. Där snurrade jag runt ordentligt eftersom de två första cykelbutikerna jag siktat in mig på var stängda. Fördelen var ändå att jag fick se ganska mycket av Gävle 😉
Till slut fann jag vad jag sökte och skulle precis cykla iväg när det dyker upp en av mina följare. Göran Johansson hade nog sett en blå prick snurra omkring och ville komma till undsättning. Göran lotsade mig vänligt ut genom staden och jag kunde fortsätta norrut. Tack för sällskapet Göran 👍
På eftermiddagen friskade det på med ganska kylig vind från havet och dagen blev inte så varm som jag trodde den skulle bli.
Efter 20 cyklade mil kom jag till Söderhamn där jag stannade för lite käk. Hade lite tankar att ta sikte på Hudik, men kände mig lite seg och jag ville inte riskera att köra mig sliten så här tidigt på resan. Jag har ju ändå 280 mil kvar, så jag bestämde mig för att göra nattstopp i denna pittoreska Hälsingestad.
Idag plockade jag ytterligare två landskap: Gästrikland och Hälsingland. Så antalet är nu uppe i åtta stycken.
Jag slickar nu såren efter den tredje dagen som enligt min erfarenhet brukar vara den jobbigaste. Det brukar nämligen ta tre dagar innan kropp och huvud har anpassat sig ordentligt för de långa dagarna på cykeln.
Det får bli tidig insomning ikväll och så ser vi fram emot nya cykelupplevelser i morgon igen.
Ha de! 👍