18/7

18/7

Dag 4: Längsta och våtaste dagsetappen
När jag gav mig ut i gryningen såg det ut som det vädermässigt skulle kunna bli en fin dag. Fantastiska vyer där även en amatörfotograf som jag inte kan misslyckas att leverera lite vackra semesterbilder att ta med sig hem till fotoalbumet. Det visade sig dock att jag skulle få cykla större delen av dagen plaskvåt då skurarna som kom stundtals var kraftiga. Nåväl, när man väl har blivit genomvåt så kan man ju ändå inte bli våtare och då är det ju bara att köra på och det hör liksom äventyret till. Nog om detta.

Jag cyklade ner till Örnes för dagens första färjetur. Jag hade god marginal för att inte missa den då turen bara körs tre gånger om dagen. Alternativet hade varit en omväg med en tunnel med cykelförbud och dessutom hela 22 km lång. På färgan träffade jag ett gäng trevliga norrmän som jag sedan tog följe med i några mil, Riktigt kul att få cykla i klunga en stund.
Det blev hela fyra färjeturer idag och på en fanns servering så jag kunde få i mig lite lunch.

Det gjorde mig pigg och vädret blev bättre, så eftermiddagscyklingen flöt på fint. Enormt mycket uppför, vilket kompenserades med lika mycket nedför. Även mycket tunnlar där några var runt tre km långa. Jag passerade också polcirkeln, så nu är man på rätt sida den igen. När kvällen närmade sig hade jag inte hittat något boende och siktade in mig på att ta fram mitt utnyttja mitt lilla övernattnings-kit i form av bivy. luftmadrass och sovsäck. Men just då passerade jag ett ställe som kunde erbjuda mig ett rum. Ingen lyx precis, men en säng är ändå en säng.
I dag kom jag över 20-milastrecket och utan att kollat närmare på det så känns det som jag följer tidsplanen ganska väl.

Over and out för idag