26 April

26 April

Passerat 100 mil!
Vaknade lite senare än vanligt idag. Gårdagens kämpande i den hårda vinden hade förmodligen satt sina spår.Kollade in vädret och såg att det hade blivit lite kyligare idag samt att nordanvinden såg ut att bestå. Jag tog därför på mig lite mer kläder och sänkte distansribban något Pamplona 14 mil bort sattes som dagens mål.
Jag fick till en början igen lite av tidigare tagna höjdmetrar och hade riktigt goa utförskörningar de första milen. 
Stannade för frukost på ett lokalhak då Ewa Ohlsson från Radio Skaraborg ringer. 30 sekunder kvar på en låt, är du redo för en intervju?
Jajamän, så var jag snart ute i etern.
Det gick inte så fort idag och vindbyarna gjorde det stundtals lite lurigt när samtidigt långtradare dundrade förbi. Jag fick ta det lugnt och tänka på säkerheten.
Halvvägs ser jag att jag nu har cyklat 100 mil sedan starten från Gibraltar i lördags. Det plockar på.
Närmade mig Pamplona ändå i hyfsad tid och tog beslutet att passera staden. En tunnel därefter innebar belysning på och väl ute på andra sidan är landskapet som förbytt. Pyrenéerna!
Jag cyklade någon mil till innan jag insåg att jag borde stanna för att i morgon ha kraften att ta mig över bergskedjan.Nu är nästan Spanien korsat och Frankrike ligger bara några mil bort.
Träffar engelsmannen Steve på hotellet och får äntligen någon att snacka med utan app ?
Vi tog en öl ihop innan jag gick upp på rummet för en efterlängtad dusch.
En bit mat nu så är jag sedan redo för sängen.
Går allt som planerat rullar jag alltså in i Västeuropas största land Frankrike i morgon, Att ha fått se Spanien från söder till norr har varit en upplevelse, men nu väntar ett nytt land med nya intryck. Livet på cykelsadeln är verkligen fantastiskt.