21 April

21 April

Resan har startat.
Det går upp och det går ner, men idag gick det mest upp. Faktum är att resans kraftigaste stigning redan är gjord.
2500 höjdmeter blev det under dagens 17 mil.
Jag gjorde som planerat och tog mig ner till Europa point som sydspetsen av Gibraltar kallas. Jag hade hoppats att Marocko på andra sidan sundet skulle synas tydligare, men på grund av dåligt väder kunde det bara skymtas.
Precis som när jag stod vid Treriksröset för några år sedan, då ställde jag mig den relevanta frågan: Hur hamnade jag här och varför?
Nåväl, ingen återvändo nu utan cykeln vändes 180 grader och min Europaresa påbörjades.
Jag siktade på en av Andalusien absoluta höjpunkter, den otroligt läckra staden Ronda.
Stigningarna upp mot Ronda ökade successivt samtidigt som vädret också blev bättre och bättre. Det utvecklades till en underbar cykeldag i mycket vackert landskap.
I Ronda möter jag mina underbara vänner Johan och Lotta Skåring, som sedan ett par år är bosatta i närheten. 
Riktigt kul och vi hade mycket att prata om. Klockan hann bli nästan 19 innan jag satte mig på cykeln igen. Siktade på en by 6 mil därifrån vilket skulle visa sig vara lite väl optimistiskt. Mörkret kommer visserligen senare i Spanien, men när det väl kommer så kommer det snabbt. 
Kvällsturen genom Andalusiens vackra landskap var härlig, men med två mil kvar var jag tvungen att plocka fram cykelbelysningen och sista biten in mot byn cyklade jag i mörker, vilket inte kändes så bra och något jag tar med mig att försöka undvika om det inte är nödvändigt.
Nu är jag i alla fall igång och kroppen har fungerat bra. Lite justeringar med packningen ska jag göra, men annars känns det bra inför fortsättningen.
Ny dag i morgon, med nya utmaningar.
Längtar redan, men först lite sömn.