23 April

23 April

En lååång dag på sadeln.
Vaknade tidigt i morse av att det smattrade på fönstret. Skitväder!
Kunde inte somna om och tänkte: Va f-n, du är ju äventyrare nu Stefan, så varför ligga här och dra sig.
Packa cykeln, på med belysning och regnkläder på.
Här i Spanien blir det ljust först vid halv 8, men då jag gav mig ut strax före 6 så innebar det 1,5 timmes cykling i mörker. Regnet gav sig ganska snart och jag cyklade sakta, så det gick bra.
Cyklade genom ett stort naturreservat och naturen skiftade mycket från det bergiga Andalusien. Mycket mer av slättlandskap här.
Detta i kombination med nordostlig vind gjorde att det friskade på rätt bra och jag fick tidig koppla på pannbenet.
Större fokus på energiintag idag bidrog säkert till att jag kunde jobba på bättre än väntat och mil efter mil avverkades sakta men säkert.
Efter resans första Mc Donaldslunch blev vädret något bättre så det blev av med kläder och på med solkräm.
Jag är förvånad vad mycket glesbygd det är i Spanien. Trodde det var mer tätbefolkat. Långa raksträckor på landsbygden ger lite av USA-känsla.
Nu närmar jag mig Madrid och har planerat att passera öster om storstadsområdet för att undvika för mycket trafik. Cyklade på en vägskylt och som gjorde mig förvirrad och jag visste inte riktig om det var Sverigeresan eller Europaresan jag var ute på.
Landade i vilket fall efter knappt 20 mil i Mora. Ja, staden heter faktiskt så. Lite av deja vu, då jag även övernattade i Mora under min resa genom Sverige för ett par år sedan.
Denna gången gick incheckningen bättre. Har nämligen införskaffat en app har inspelning med översättning. Jag bara säger till appen vad jag vill och appen svarar direkt med spansk översättning. Tvärtom pratade receptionisten till appen och jag fick det på svenska. Funkade över förväntan.
Både kropp och utrustning funkar hittills bra och det är bara att hålla tummarna för att det fortsätter så.
Nu har jag kolhydratladdat med middag och en öl, vilket kan behövas då höjdkartan pekar på mycket uppför imorgon.
Blir att krypa till kojs nu så jag är redo för den fjärde dagens utmaningar.