8 Maj

8 Maj

Cyklat så in i Norden!
Idag blev det en känslomässigt speciell dag på min resa.
Det kändes som att jag på något sätt lämnade den europeiska kontinenten och även om många mil fortfarande återstår, så kändes ändå ankomsten till Danmark lite som att komma hem.
Jag startade idag min cykling från Lubeck på fastande mage och letade snabbt upp första bästa ställe att inmundiga frukost på.
En Shellmack kändes i detta läget som rena lyxrestaurangen.
Lite virrvarr med orienteringen tog mig ändå snart ner till kustremsan vid de nordtyska Östersjöstränderna. Efter att jag cyklat utmed strandpromenaderna ett bra tag, kom jag sedan upp i ett slättlandskap som påminde mig om när jag vid min Sverigeresa cyklade genom det vackra Österlen i Skåne.
Men det allt plattare landskapet gjorde också att vinden friskade på allt mer och jag insåg att detta blir en dag där jag får bita i lite för att kunna leverera mil. Därför passade det mig bra idag att jag fick ett rejält break mitt på dagen då jag sa Auf wiedersehen till Tyskland för den här gången och tog färjan från Puttgarden över Skandinavien och Danmark.
Dagens andra etapp startades således från Rödby och jag började med att ta mig an att korsa Lolland, Danmarks fjärde största ö.  Därifrån har jag sedan över ytterligare två öar förflyttat mig ytterligare några mil upp i landet, så att jag nu befinner mig i den sydligaste delen av Själland. 
Jag har ungefär 8 mil upp till Köpenhamn och 13 till Helsingör, vilket skulle kunna innebära att jag under morgondagen kan nå Sverige om alla grejerna är på plats.
Sitter nu och skriver denna dagrapport framför en sprakande braskamin på ett fantastiskt guldkorn till lantställe som jag av en slump hamnade på ikväll. Samtidigt slickar jag såren och begrundar 18 dagar av konstant cyklande och alla de intryck och upplevelser detta har berikat mig med. Eller slickar sår gör jag egentligen inte, för det har jag inte, men det är jäkligt skönt att bara slappa lite ibland också.
Valet ikväll stod mellan en Carlsberg eller en Tuborg och den senare avgick med knapp seger.
Nu knyter jag mig. Gonatt mina vänner! ?