8 Juni

8 Juni

En dag i Dalsland!
Jag bjuds på kontraster när jag cyklar genom de svenska landskapen. Från flack banvallscykling igår till något helt annat idag. Dalsland bjöd på kurviga kuperade vägar som smakade cykelgodis.
Annars var väl kanske inte de första milen mellan Grums och Åmål så mycket att skriva hem om. Morgonen var lite mulen och det första jag stötte på var en gammal avrättningsplats. På stenen kunde man läsa att den kallades för Borgviksfjället och om en kvinna som 1760 avrättades för barnamord på denna plats.
Det nästa som hände var att jag cyklade in i det 18:e landskapet under resan. Dalsland.
Jag var ganska tidig till Åmål och jag snurrade runt en stund i den lilla staden innan jag hittade ett fik där jag kunde få en macka och en kaffe. Jag visste jag var tvungen att ladda energi här då Dalsland inte har så många större orter att tala om.
Det tog ytterligare någon mil, men sedan kom jag ut på mindre och fantastiskt fina vägar att cykla på. Slingrade sig fram i det kuperade landskapet och riktigt roliga att cykla på. Solen bröt fram och den vackra naturen kunde visa upp din allra bästa sida. Särskilt minnesvärd blir de 10 kilometrarna innan Håverud. Måste upplevas, men man förstår varför mc-folk från hela landet kommer hit för att få gasa lite på den sträckan. Lite av rollercoaster över det hela.
Det blev lite obligatoriskt plåtande vid akvedukterna i Håverud och vid Dalslands kanal, innan jag fortsatte resan söderut på den dalsländska landsbygden. Efter en sen lunch i Färgelanda, rullade jag vidare de sista tre milen ner till Uddevalla, som fick bli dagens nattstopp. Verkligen en cykeldag att minnas.
Förresten, Uddevalla ligger ju i Bohuslän.! Då vart vi uppe i 19 nu då 👍
Over and out från västkusten! 😀