28 April

28 April

Blöt cykling i södra Frankrike.
Man kan förbereda sig hur mycket som helst inför ett långcyklingsprojekt. Men sedan finns det saker man inte kan påverka som exempelvis vädret.
Vaknade av att det smattrade på fönstret av regn. Ok, detta är ju något jag ställt mig in på, så det är bara på med regnkläder och inte lägga någon vidare energi på det.
Kom iväg något senare än tänkt eftersom jag lovat bort mig på frukost med husfrun.
Kostnaden för en hel egen vindsvåning inklusive full hemlagad middag och frukost var 25 Euro och måste ju betraktas som nästan gratis.
Under förmiddagen cyklade jag i ihållande regn genom landskapen i Gascigne distriktet. Ett ganska ödsligt område som mest består av myrar. Vägarna var inte i bästa skick så det blev en hel del skakande, vilket gjorde att rumpan fick ganska mycket stryk.
Byarna jag rullade igenom var små, men väldigt pitoreska. 
Jag hade sedan tidigare laddat in en fil i min gps för att kunna navigera, men det visade att den var för stor för att kunna laddas in. Inget annat val än att gå på manuell orientering. Detta var något som snart gav problem och ledde till en felåkning med dryga milen.Måste så snart som möjligt få tag i en dator så jag kan splitta upp ruttfilerna i mindre delar.
Under eftermiddagen närmade jag mig Bordeaux, som är en stor stad och planerade att gå öster om för att undvika trafik.
Naturen skiftade från vilda myrmarker till gigantiska vinplantage. 
Jag fick ständigt stanna ofta för att läsa in mig på kartan.
Eftermiddagen rullade på i blötan och det hände väl inte så mycket mer dramatiskt än jag blev jagad av en hund som kom utspringande från en hård och jag blev tvungen att ge på allt för att komma undan den rackaren ?
När jag väl hade bestämt mig för att runda av för dagen inhandlade jag ett gelöverdrag till sadeln, för att kunna testa i morgon om det kan hjälpa min ömma bakdel.
Ny dag i morgon med nya upplevelser.
Att prognosen för södra Frankrike visar regn i tre dagar framåt är ju ingen idé att ens fundera på om jag ska ro det är projektet i hamn.
Jag börjar visserligen smått halka efter min tidplan, men det är ännu inget dom oroar mig.
Jag kämpar på med gott mod! ?