10 Juni

10 Juni

En händelserik dag i Halland!
Tre intervjuer, prat med skolbarn, cykling på Kattegattleden och efter en kvällscykling med sällskap hamnade jag hemma hos en följare i Markaryd.
Ett ävenyr kan kännetecknas av att när man kliver upp på morgonen har man ingen aning om hur dagen kommer gestalta sig. Det är också detta som är en stor del av tjusningen med att långcykla.
Lämnade Veddige lite senare än normalt och började min färd söderut. Strax innan Varberg ser jag en skolgård full med ungdomar som ska ut och cykla. Det är cykeltema som gäller för dagen och jag stannar till. Vad passar bättre än att jag får berätta om min resa och barnen har nog lite svårt att ta in detta förstår jag på alla frågor som kommer efteråt. Kul var det i alla fall.
Strax därefter ringer podradioprogrammet Cykelradion med Thomas Jennebo och Anders Adamson upp mig för en intervju. Jag fortsätter genom Varberg och följer Kattegattleden.
Vid Morup kommer jag ikapp en cyklist som känner igen mig och ropar mitt namn. Det är Roland Thunberg från Skövde som jag känner sedan gammalt. Kul att ses! 👍
När jag passerar Falkenberg blir det naturligtvis en tidig lunchpizza på det populära Lilla Napoli. Mmm 😀
Cyklar vidare på Kattegattleden i perfekt cykelväder. Radio P4 Skaraborg ringer upp mig och det blir ytterligare en intervju från vägkanten. På vägen möter jag Rasmus från Borås som är i färd med att göra klassiska Smygehuk -Treriksröset. Jag ger honom lite tips på vägen.
När jag är på väg in i Halmstad möter Radio P4 Halland upp och den tredje intervjun för dagen är ett faktum.
Jag korsar rakt igenom Halmstads centrum. Att det pågår studentfirande i staden går inte att ta miste på. Det tutas, hojtas och visslas överallt.
Ut ur staden ser jag att timmarna har rullat på och att det kan bli en sen kväll. Cyklar mot Markaryd på fantastiska cykelvägar genom lummiga bokskogar.
Vid Knärred står följaren Cecilia Håkansson och väntar med hemmagjord rabarbersaft och bullar och vi tar en fikastund vid kyrkan. Cecilia gör mig sedan sällskap.
Ett par mil innan Markaryd möter två gamla bekantskaper till mig upp. Det är Tommy Persson och Torgny Andersson. Vi möttes första gången när vi cyklade på Mallis med Lars-Inge Kjörnsbergs Cykelresor.
Tommy mötte mig även för tre år sedan när jag kom cyklandes från Gibraltar och vi hade då en härlig kvällscykling tillsammans över Hallandsåsen.
Vi gör alla sällskap till Markaryd där Tommy bjuder på glass. Klockan börjar bli sen och Osby som ligger två mil bort verkar ha ont om boende. Då dyker följaren Stefan Brink upp som en räddande ängel och erbjuder mig husrum för natten,
Jag får en välbehövlig dusch under tiden som Stefan tillagar en tacos.
Vi avnjuter denna i hans fina uterum och har en trevlig pratstund tillsammans innan det är dags att krypa till kojs efter att nu också passerat 300 mil på min resa.
Det blev en dag jag kommer minnas länge. Lägger man ihop äventyr och cykling så får man äventyrscykling. Så är det! 😀
Ja just det ja, Markaryd ligger i Småland.
21! 😉
Gonatt mina vänner! 👍