19/7

19/7

Dag 5: Cykling bland Norges fjordar
Efter den regniga gårdagen fick jag idag en fin och solig dag på sadeln. Jag passade på att unyttja hela dagen så jag avslutade senare än vanligt. Min live-track lade tyvärr av vid 18 mil, men det blev faktiskt ytterligare 6 mil, alltså 24 mil totalt innan jag kände att det fick vara nog för idag. Cyklingen gick mycket bra idag och jag känner att både kropp och knopp nu efter 5 dagar har börjat vänja sig vid de långa distanserna.
Idag blev det också fyra kortare färjeturer, men jag kunde ändå då passa på att käka och det blev visst någon välbehövlig tupplur också. Jag gjorde också en kortare avstickare från rutten och cyklade in till den fina staden Brönnöysund.
Staden är kanske mest känd för att det ligger nära berget Trollhatten. Ett berg där inlandsisen har skapat ett hål genom berget. Jag brydde mig inte om att besöka utkiksplatsen, utan istället letade jag upp den sten som finns mitt i staden och som symboliserar Norges geografiska mittpunkt. Här är det exakt lika långt till Norges sydligaste punkt Lindesnes som till Nordkapp, som är inte bara Norges nordligaste punkt, utan också Europas,

Dagen präglas annars mest av cykling runt de djupa norska fjordarna. De är verkligen mäktiga! Jag cyklade också fel vid ett tillfälle, så det blev någon mil extra, men vad gör väl det en sådan här bra dag som denna.

Gonatt mina vänner