24 April

24 April

Idag är dagen efter den tredje dagen. 
Vad menar jag med det?
Jo, den tredje dagen brukar nämligen alltid vara den kämpigaste. Så har det alltid varit för mig. 
När jag som ung var på träningsläger, när jag cyklade genom Sverige och nu verkar historien upprepa sig även denna gång.
På den fjärde dagen vänder det. Det är som att kroppen då har anpassat sig och börjar förstå vad som gäller. Ut och leverera varje dag helt enkelt. Så har det känts även idag.
Alls småskavanker och trötthetssymptom har idag lyst med sin frånvaro. Detta bådar gott inför fortsättningen norrut.
Jag startade i gryningen och det rullade på bra upp mot det första stora delmålet på resan, Madrid!
Min befaran om en dag i motvind skulle visa sig vara överdriven. Blev en vindstilla dag i solsken. Perfekt cykelväder.
Jag tog en McDonalds brunch efter ca 5 mil och upptäckte att jag hade tappat nyckeln till cykellåset. Lärdom: Ta alltid med reservnyckel till cykellåset! Cykeln är min käraste vän just nu, så den måste säkras. Det blev till att leta upp en cykelhandlare i Aranjuez för inhandling av nytt lås.
Fortsatt trampande upp mot den spanska huvudstaden innebar allt mer ökande trafik och stundtals var det riktigt stökigt att ta sig fram i den täta trafiken. Tänker på att fylla på bra med vätska och energi nu när solen gassar på ordentligt.
Norr om Madrid blir det svårt med vägval. Bästa vägen norrut är en motorväg och icke cyklingsbar. Fick välja mindre vägar, vilket också innebar mindre orter.
Kände mig pigg efter 16 mil och var inställd på några mil till, men blev fundersam med boendet för natten. 
Stoppade en spansk cyklist som hör och häpna kunde engelska. Han förklarade att det vore säkrast att ta in i en by någon mil fram för att inte riskera mörkret, eftersom det är ganska öde framöver.
Så fick det bli och efter dusch och klädtvätt har jag nu checkat in i en liten by i ingenmansland och sitter nu på ortens lokala pub med en svalkande San Miguel och kopplar av till Champions league fotboll. Ingen pratar engelska, men vi har trevligt ändå. Jag har ju appen ?
Resan mot nordligare breddgrader fortsätter i morgon och livet är för närvarande på topp.