Flygresan

Flygresan

På plats i Gibraltar och äventyret har redan börjat!
Flög tidig fredag morgon från Landvetter med en demonterad cykel nedpackad i en kartong, En resdag med flyg till Gibraltar via London stod på programmet.
När vi landat i London ser jag kartongen utanför flygplansfönstret. Gött!
Vad händer sen? En snubbe kastar upp den på flaket. Akta, det är carbonram för h-e!!!!
Sedan blir det stök på flygplatsen och jag blir nästan terroriststämplad.
Ett tips: Försök inte passera säkerhetskontrollen på Heathrow med ett cykelverktyg i fickan! ?

Efter en lite skakig och väldigt kort landning i Gibraltar skådar jag den ståtliga klippan. Gibraltar Rock. Dit upp ska jag, tänkte jag.
Det skulle visa sig bli ändrade planer.
Landningsbanan i Gibraltar är unik, Den avdelar udden på tvären och måste därför passeras varje gång man förflyttar sig i nord-sydlig riktning. Tur att det finns både rödljus och bommar när planen landar.
Jag är lite sent ute för att ta de ordinarie turistturena upp på klippan som är över 400 meter hög och även känd för att det är det enda stället i Europa där det lever vilda apor,
Tänk om man istället skulle testa att cykla upp?
Uppe på hotellrummet sliter jag ur cykeldelarna ur kartongen och påbörjar ivrigt ihopmontetandet.Lite väl ivrigt och råkar därför dra lite för hårt moment när styret ska sättas på plats.PANG, där brast den skruven!
Med löst styre tar jag cykeln ner i receptionen och frågar efter cykelverkstäder, För sent, allahar stängt för dagen och nu är det helg,
Vänta till måndag finns inte! Vad göra?
Den superschyssta hotellpersonalen blir engagerad när jag berättar om min resa och börjar ringa runt, Som tur är finns det ju ett grannland inte långt borta som lever med senare vanor, Vi får tag i en verkstad på spanska sidan som kan hjälpa. Jag tar mig därför över gränsen och in i Spanien och finner mina räddande änglar.
Därefter tillbaka till Gibraltar och en liten sightseeing tur med cykeln som nu står redo intill mig att ta mig genom Europa.
Allt känns nu riktigt bra inför morgondagen,
Att prognosen för lördag säger 15 grader, regn och kulingvarning gör ju bara äventyret ännu mer spännande!