Peptalk #21: Barbro Bobäck

Peptalk #21: Barbro Bobäck

Visste ni att världens snabbaste kvinna över 70 år är svensk?
Jodå, 73-åriga Barbro Bobäck från Långshyttan i Dalarna, har sedan hon började träna friidrott vid 68 års ålder bara blivit bättre med åren.

Barbro Bobäck
När Barbro, som var en lovande sprinter redan som ung, vid 68 års ålder kom in i idrottshallen hade hon inte tränat på över 50 år. Hon hade följt med sin dotter för att se när hon tränade crossfit. Då mötte hon en dam i sin egen ålder som fick med henne in på löparbanan. Barbro blev fast och kände direkt att hon ville börja springa igen. Och när hon väl hade lärt sig hur hon skulle träna lät inte resultaten vänta på sig. På kort tid tränade hon upp sig till att bli bäst i världen på sprintdistanserna i sin ålderskategori.
Men det är inte resultaten som betyder mest för Barbro, utan det är glädjen, passionen och gemenskapen runt löpningen. Men framförallt framhåller hon hur mycket bättre hon mår sedan hon började träna.
Barbro Bobäck
Hör henne berätta om hennes fantastiska väg till tävlingsarenorna och mästerskapsgulden.
I detta 21:a avsnitt av podradioserien Peptalk får ni också höra Barbro beskriva hur hon nu säger sig ha fått tillbaka sin ungdomliga kropp och hur hon nu rör sig som hon åter vore 20 år.
Så håll till godo, Bättre med åren ger er Barbro Bobäck!

Bättre med åren samarbetar med Cellexir som är ett nytt svenskt näringstillskott. Det innehåller sex naturliga näringsämnen som kan bromsa åldrandeprocessen och därmed öka dina förutsättningar för ett längre och friskare liv.
Är du intresserad av att prova Cellexir One erbjuder vi nu 33% rabatt på ett engångsköp och 15% på abonnemang. Det finns inga bindningstider eller andra förpliktelser.
Båda köpen gör du genom att gå in på www.cellexir.se och vid betalning ange koden bättremedåren (i ett ord).

Ett svar på ”Peptalk #21: Barbro Bobäck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *