Peptalk #1: Reima Hartikainen

Peptalk #1: Reima Hartikainen

Svensk ultralöpning växer och firar även stora framgångar internationellt. När EM i 24-timmarslöpning avgjordes i franska Albi för två veckor sedan, slog Maria Jansson nytt Europarekord då hon under ett dygn lyckades uppnå en sträcka på hela 250,6 km. Reima Hartikainen in action

Svensk landslagsledare på plats var som vanligt min gamle ungdomskamrat Reima Hartikainen som är en pionjär inom ultralöpning i Sverige, i synnerhet när det gäller 24- och 48-timmars tävlingar. Han var drivande till att ultramaraton för ett antal år sedan kom in under svenska friidrottsförbundets paraply. Hans engagemang för sporten är en av anledningarna till att ultralöpningen i Sverige har utvecklats till vad den är idag.
Men vad som jag ändå tycker är mest intressant är ju hans egen löparkarriär. Han är nämligen ett bevis på att det aldrig är för sent att börja träna. Reima började från i princip noll när han var 33 år och det var först när han var närmare 40 år som han inledde en satsning på långdistanslöpning.
I dag är Reima 53 år och har sedan dess hunnit med hela 109 maratonlopp och 66 ultramaratonlopp, med framgångsrika resultat.
Hör Reima själv berätta om svensk ultralöpning, hans egen karriär och träningsfilosofi mm.
Intervjun är gjord över vanlig telefon, så jag hoppas ni har överseende med att ljudkvalitén inte är den bästa, men det är ju ändå vad som sägs som är det viktigaste 😉
Ett tips är att ladda ner ljudfilen till sin smartphone, så ni kan lyssna på pod-avsnittet när ni tex åker bil, promenerar eller tränar.

Så varsågoda,
Bättre med åren ger er Peptalk med Reima Hartikainen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *