Peptalk #17: Rörelsebolaget

Peptalk #17: Rörelsebolaget

Intresset för träning och hälsa fortsätter att öka och det är den äldre delen av befolkningen som står för den största ökningen. Detta är oerhört positivt för alla mår bra av att röra på sig oavsett ålder och av tradition har ålder förknippats med stillsamhet och fysisk aktivitet har tidigare minskat dramatiskt med stigande ålder. Att nu allt fler seniorer börjar inse hur viktigt det är med rörelse för ett långt och friskt liv visar sig inte minst på gymmen där antalet seniora medlemmar blir allt fler.
Och det finns stora hälsovinster att göra genom träning högre upp i åldrarna. Det går helt enkelt att bromsa åldrandet och inte bara öka förutsättningarna för ett längre liv, utan framför allt ett liv med högre livskvalitet. Genom att röra på sig minskar man inte bara risken för sjukdomar, utan man fungerar helt enkelt bättre i vardagen både fysiskt och psykiskt.

Rörelsebolaget på träningsresa

Detta är något som Jennie Nystedt och Elin Larsson har tagit fasta på och bestämde sig för att skapa en mötesplats som kombinerar fysisk aktivitet med mental träning.
Jennie och Elin är båda utbildade hälsopedagoger vid GIH och efter att ha gjort ett examensarbete om träning för äldre, har de sedan fortsatt förkovra sig inom detta område.
I fjol bildade de Rörelsebolaget som inriktar sig på träningsresor för äldre och nyligen skrev det samarbetsavtal med Apollo.
I detta 17:e avsnitt av podradioserie Peptalk får ni höra dem båda berätta om varför och hur du ska träna när du blir äldre och hur det kan vara att åka på träningsresa.
Ni får också höra Elin berätta om sitt arbete med ”världens äldsta träningsgrupp”, vid det kända 90+ gymmet i Nacka.
Så håll till godo. Bättre med åren ger er Peptalk med Jennie Nystedt och Elin Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *