Podradio #25 Jonas Bohr

Podradio #25 Jonas Bohr

Det är när Jonas Bohr för knappt 10 år sedan får en oskyldig pik från sin dotter ”Pappa, du har ju börjat få kulmage” som han börjar tänka till.
Jonas är då 43 år, och utan någon då egentlig idrottsbakgrund bestämmer han sig för att börja motionera. Han köper cykel och börjar cykelpendla till jobbet. Han blir fastnar direkt för cykling och det dröjer inte längre än ett par år innan han har bytt ut sin pendlarcykel till en racer. 2012 börjar han tävla och med allt bättre resultat kommer också en fundering på hur bra han egentligen kan bli.
Han bestämmer sig för att ta reda på det. Jonas höjer träningsdosen rejält, men börjar också titta på helhetsbilden av sin livsföring så som kost, sömn, stress och nutrition.
Han påbörjar där en resa på alla plan och han får en fantastisk utveckling, även om vägen kom att kantas av en del stora motgångar.  Han har nämligen råkat ut för tre väldigt allvarliga olyckor och har egentligen brutit en oförsvarligt stor andel av kroppens ben för att fortsätta. Men viljan att komma tillbaka och prestera på en ny högre nivå har alltid funnits där i bakhuvudet och den kraften har alltid varit starkare än rädslan. 

Jonas Bohr cykel

Jonas är inte den som följer strömmen utan har alltid gått sin egen väg. Han har ett vidöppet sinne för nya tankar och idéer om vad som kan få honom att utvecklas trots en stigande ålder. Hans orubbliga tro på det han gör, på sin egen förmåga,  och ett mindset om att det går att bli bättre med åren, har idag som 52-åring fört honom till världseliten i cykel i sin åldersklass.
Jag möter här Jonas i en mycket intressant podradiointervju där han berättar om sin smått unika cykelkarriär, sin syn på vad som får oss att utvecklas och hans övertygelse om att vi kan hålla tillbaka vårt åldrande mycket mer än vi kanske tidigare trott.
Intervjun är gjord innan Vätternrundan som gick av stapeln i helgen, men frågan är om inte det kan ses som kronan på verket för Jonas.
Han cyklade där in på otroliga 6:37 tim och är därmed med och noterar den näst snabbaste tiden i Vätternrundans historia.

Jonas Bohr och Stefan Wendt

Men innan vi rullar bandet vill jag först presentera Cellexir. Det är ju nämligen Jonas själv som är upphovsmannen till detta nya kosttillskott. Han har tagit fram detta i samarbete med Dr. Marcus Gitterle, en specialistläkare från USA och en av landets främsta experter inom området anti-aging.
Han har skrivit boken ”Growing Young”, som utifrån forskning beskriver
vilka mekanismer som styr vårt åldrande och vilka fantastiska möjligheter vi faktiskt har att påverka detta. Det handlar i grunden om en medveten livsstil där rörelse, kost och återhämtning står i centrum, men också hur vi kan tillföra kroppen vissa naturliga ämnen som bromsar vår åldrandeprocess.
Istället för att tillföra dessa ämnen separat har nu Cellexir gjort det enkelt för oss, genom at samla flera av dessa ämnen i en och samma tablett.
Skulle du vilja prova Cellexir kan vi nu erbjuda 33% rabatt på ett engångsköp och skulle du sedan vilja fortsätta så erbjuder vi även 15% på abonnemang. Inga bindningstider eller andra förpliktelser.
Båda köpen gör du genom att gå in på www.cellexir.se och vid betalning ange koden bättremedåren (i ett ord)
Nu nu kör vi, Bättre med åren ger er Jonas Bohr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *